Seguretat

Si voleu gaudir un estiu divertit, saludable i segur feu cas de totes aquestes recomanacions

Consells davant els incendis forestals

interior.gencat.cat/incendisforestals

Consells davant els episodis de calor

interior.gencat.cat/onadadecalor

Consells davant les pluges i tempestes fortes

interior.gencat.cat/inundacions

Consells davant la contaminació d´ozó

interior.gencat.cat/atmosfera

Consells per a la seguretat en el bany a la platja

interior.gencat.cat/platges

Consells per al bany en aigües interiors i piscines

interior.gencat.cat/banyinterior

Consells davant grans aglomeracions de persones

interior.gencat.cat/gransconcentracions

Consells davant les revetlles, correfocs i fogueres

interior.gencat.cat/revetlles

Consell per gaudir d'unes vacances segures 

Risquet, informació per a nens i nenes

interior.gencat.cat/webinfantil

SI HEU DE MARXAR TEMPORALMENT DEL DOMICILI US RECOMANEM QUE SIGUEU AQUESTES RECOMANACIONS.
RECOMANACIONS PRÀCTIQUES A L'HORA DE MARXAR DE VACANCES

Consells generals

 • Tanqueu les claus de pas generals d´aigua i gas de la casa. Un oblit o una fuita inesperada pot causar danys greus al vostre domicili i al de terceres persones.
 • Si no desconnecteu el corrent elèctric general, desendolleu de la xarxa tots els aparells innecessaris. Una pujada de tensió o una fora tempesta elèctrica els pot provocar danys o fins i tot un incendi.
 • Reviseu totes les portes i finestres abans de marxar i tanqueu la porta amb clau. També és important protegir els accessos exteriors amb reixes reforçades o blindades i tancar bé els garatges.
 • Comuniqueu el lloc d'estada, un número de telèfon de contacte amb el temps que us absentareu a algun familiar o veí de confiança, o bé a la Policia Local. 
 • Sigueu discrets i no expliqueu en llocs públics que marxeu de vacances, ni ho deixeu gravat a la bústia de veu. Recordeu que les xarxes socials són un altaveu molt perillós a l'hora de difondre les absències domiciliàries.
 • Utilitzeu el servei de comunicació d´absències domiciliàries. Es tracta d´una mesura preventiva de la Regidoria de Civisme i Seguretat Ciutadana  que té per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en què algú pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre és de vacances.Es tracta d´una mesura preventiva que té per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en què algú pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre és de vacances.
 • Encarregueu a alguna persona de confiança que reculli periòdicament el correu i la propaganda de la bústia.
 • Col·loqueu, si es possible, temporitzadors que fan funcionar llums o altres aparells a certes hores.
 • Si teniu l'alarma connectada a una central de recepció d´alarmes, comuniqueu el telèfon de contacte i el lloc d´estada.
 • Si torneu al domicili i observeu que algú hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.
 • Podeu denunciar els fets a la Policia Local o al Cos de Mossos d'Esquadra i també a l'adreça d'Internet www.gencat.net/mossos.

Important
Avisar en cas de sospita també és important per evitar robatoris al veïnat. Si us adoneu de la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu al 112 o directament a la Policia Local. També és important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitós pels voltants.

Telèfons d'interès

 • Policia Local d'Alella: 93 555 24 12
 • Mossos d´Esquadra: 112
 • Emergències: 112

Consulteu les recomanacions "Vacances segures" de Mossos d'Esquadra

Vehicles policialsL’Ajuntament ha obert un procés urgent i extraordinari de selecció d’agents interins per tal de resoldre la manca de personal del cos de la Policia Local. La Junta de Govern va aprovar el 26 de setembre les bases reguladores per obrir amb un procediment de màxima urgència un procés selectiu per a la creació d’una borsa d’agents interins de la Policia Local. Igualment, es va aprovar la cobertura de dues places vacants d’agent i de caporal.