Medi ambient

Cap foc al boscDel 15 de març al 15 d’octubre està prohibit fer foc en els terrenys forestals poblats o no per espècies arbòries i els 500 metres que els envolten, segon el que estableix el Decret 64/1995 de la Generalitat, per prevenir incendis forestals. Està prohibit cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria i fer focs d’esbarjo. En les parcel·les de les urbanitzacions es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

ContenidorsLes dades de 2017 indiquen que encara que la producció total de residus a Alella ha pujat un 3,5%, el reciclatge no només s'ha mantingut sinó que ha crescut més d'un punt percentual, arribant al 49,5% del total dels residus generats. Així, de mitjana, l'any passat cada habitant va reciclar 292 kg de residus, 17 kg més que l'any anterior, que representen uns 800 grams per habitant i dia. Tot i que arribar a reciclar quasi el 50% dels residus podria considerar-se un bon resultat, encara hi ha molt de camp per recórrer i millorar.

Fins al 28 de febrer es poden presentar les sol·licituds a la convocatòria de la subvencions que atorga la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals, destinades a  finançar  projectes/activitats  que  tinguin  com  a  objectiu  fomentar  les  explotacions  forestals,  les  empreses  agrícoles-ramaderes  i  de serveis,  la  millora  d’habitatges,  la restauració del patrimoni arquitectònic, les instal·lacions tèrmiques amb biomassa i les  entitats culturals.