Medi ambient

Cartell lliurament bossesDel 21 a l 26 de gener podeu passar per Can Lleonart a recollir les bosses compostables, els cubells airejats i els bidonets per a l'oli (fins a esgotar existències). El primer lliurament de bosses de l'any es farà en horari de dilluns a divendres, de 8 a 13h i de 17 a 20h, i dissabte de 10 a 14h. Recordeu que la retirada de les bosses dues vegades l’any suposa una bonificació del 10% a la taxa de la brossa.

Arbres de NadalDel 7 al 21 de gener (inclòs) s’habilita un espai al costat d’on s’ubica habitualment la deixalleria mòbil, a la Riera Principal (davant de la plaça Antoni Pujadas), per dipositar-hi els arbres de Nadal  naturals, sense ornaments i sense el test. També podeu portar-los directament a la deixalleria fixa municipal: www.ladeixalleria.cat. Si no teniu la possibilitat de desplaçar-vos, podeu trucar al servei de recollida porta a porta, 93 790 55 60, i concertar la seva recollida. Els exemplars recollits seran utilitzats per fer compost. Així doncs, us demanem que no els llenceu dins dels contenidors o els abandoneu a les àrees de recollida del poble. 

Abocaments

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest mes de desembre una campanya informativa i de sensibilització ciutadana per tal de reduir la problemàtica detectada, des de fa uns mesos, d’abocaments indeguts a les àrees de recollida, i davant de l’increment del volum de residus que es produeix durant l’època nadalenca. La campanya, que va començar el 8 de desembre i s'allargarà  fins al dia 16 de desembre, es concreta en la presència d’un agent cívic a les àrees més conflictives, que informa els usuaris i usuàries que els utilitzen sobre com han de gestionar els residus.

Contenidor olisL'Ajuntament ha substituït les màquines de recollida d'olis domèstic que hi havia fins ara per uns contenidors específics per aquest tipus de residu i ha aprofitat el canvi per ampliar els punts de recollida, posant-ne dos de nous a l’àrea del carrer Doctor Homs amb Fontcalda, i a la Riera Coma Fosca, a l’alçada de Cal Doctor. En els nous contenidors s’hi podrà dipositar qualsevol ampolla de plàstic amb oli, però no donaran el bidonet, com fins ara. Per tal que la gent que vulgui pugui seguir utilitzant aquest recipient, l’Ajuntament en farà quatre lliuraments per any, un per trimestre, dos d’ells aprofitant la recollida de bosses compostables. El primer lliurament serà el dia  divendres 16 de novembre, de 9.30 h a 13h, a la rambla d'Àngel Guimerà, al costat de l'entrada al pàrquing de l'Hort de la Rectoria. 

Vespa AsiàticaRecentment s’han detectat exemplars de vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) en diferents punts del municipi. Es tracta d’una espècie invasora que no és especialment agressiva per a les persones, però que representa un problema per a l’apicultura perquè captura moltes abelles. 

RialsDesprés de més de 20 anys de litigis, l’Ajuntament ha guanyat la darrera gran batalla per mantenir la Vall de Rials com a espai no urbanitzable agrícola d’especial protecció. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en una sentència dictada el 27 de febrer de 2018, declarada ferma per la mateixa sala el 24 de maig, desestima el recurs presentat per Rials SA contra el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Ajuntament d’Alella per l’acord d’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en el qual es desclassifica el polígon industrial de la Vall de Rials i es preserva com a sòl no urbanitzable agrícola d’especial protecció.