Medi ambient

Ajuts agroambientals

L'Ajuntament ha aprovat la convocatōria d’ajuts al desenvolupament turístic del mķn rural, els anomenats ajuts agroambientals que va posar en marxa l'any 2007 de forma pionera a Catalunya. Sķn subvencions destinades a finanįar projectes o activitats que afavoreixin la recuperaciķ, el manteniment i la dinamitzaciķ de l’activitat agrāria. El termini de presentaciķ de solˇlicituds previst és del 26 d’abril al 17 de maig, ambdķs inclosos.

Mosquit tigreAmb l’arribada de la primavera cal intensificar la lluita contra el mosquit tigre. Per reduir la possibilitat de cria i la proliferaciķ de colōnies de l’insecte cal extremar les mesures preventives. La més important és evitar acumulacions d’aigua, per aixō cal: buidar o retirar els recipients exteriors, controlar les zones de drenatge i desguās, cobrir el petits forats del terreny que puguin acumular aigua, controlar les basses i les piscines i canviar sovint l’aigua de les plantes i dels abeuradors dels animals. 

Cap foc al boscDel 15 de marį al 15 d’octubre estā prohibit fer foc en els terrenys forestals poblats o no per espčcies arbōries i els 500 metres que els envolten, segon el que estableix el Decret 64/1995 de la Generalitat, per prevenir incendis forestals. Estā prohibit cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria i fer focs d’esbarjo. En les parcelˇles de les urbanitzacions es podrā fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.