Dona

La Regidoria d'Equitat porta a terme projectes destinats a eradicar el fenomen de la desigualtat entre dones i homes, que col·loca les dones en una situació de subordinació i desavantatge social i econòmic respecte dels homes i que impedeix que les dones exerceixin plenament els seus drets com a ciutadanes. A més, s'encarrega de coordinar la incorporació de la perspectiva de gènere i de les dones a les polítiques municipals tal com estableix la “Carta europea per a la igualtat de dones i homes”.

D'altra banda, la regidoria d'Equitat treballa per la prevenció de la violència de gènere, que és una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat. A través d'actuacions i campanyes, es vol sensibilitzar la població sobre les causes de la violència masclista. D´altra banda, a través dels Serveis Socials Bàsics, l'Ajuntament posa a disposició de la població un servei d'atenció a les persones que pateixen les diverses manifestacions de la violència masclista.

A través de diferents accions es busca un benefici per a tothom, dones i homes, ja que es vol contribuir a construir noves pautes de relació entre homes i dones, basades en el respecte i l'equitat, i també coadjuvar a millorar la societat i fer-la més democràtica, justa i solidària.

Més informació a  equitat@alella.cat

  

25NEl 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i l'Ajuntament, l'Associació de Dones Montserrat Roig i l'Associació Dones Solidàries tornen a unir-se per organitzar conjuntament diferents actes a l'entorn d'aquesta data per tal de sensibilitzar la població sobre la necessitat d’acabar amb aquesta xacra social.  Els actes centrals es faran el mateix diumenge 25 de novembre amb una jornada d'activitats adreçades a tota la família per fomentar la igualtat i el respecte a la diversitat de forma divertida i lúdica i un acte institucional. Serà a partir de les 11h a la Plaça de l’Ajuntament. Les activitats vinculades a les Jornades contra la violència masclista s'estendran al llarg de tot el mes de novembre a l'Espai Jove, on cada tarda es podrà practicar el joc TABÚ. Tu tries què t’hi jugues!, una eina que permet de forma lúdica posar nom i fer front a aquelles violències que, pel fet de ser quotidianes, s'han naturalitzat.