Dona

La Regidoria d'Equitat porta a terme projectes destinats a eradicar el fenomen de la desigualtat entre dones i homes, que col·loca les dones en una situació de subordinació i desavantatge social i econòmic respecte dels homes i que impedeix que les dones exerceixin plenament els seus drets com a ciutadanes. A més, s'encarrega de coordinar la incorporació de la perspectiva de gènere i de les dones a les polítiques municipals tal com estableix la “Carta europea per a la igualtat de dones i homes”.

D'altra banda, la regidoria d'Equitat treballa per la prevenció de la violència de gènere, que és una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat. A través d'actuacions i campanyes, es vol sensibilitzar la població sobre les causes de la violència masclista. D´altra banda, a través dels Serveis Socials Bàsics, l'Ajuntament posa a disposició de la població un servei d'atenció a les persones que pateixen les diverses manifestacions de la violència masclista.

A través de diferents accions es busca un benefici per a tothom, dones i homes, ja que es vol contribuir a construir noves pautes de relació entre homes i dones, basades en el respecte i l'equitat, i també coadjuvar a millorar la societat i fer-la més democràtica, justa i solidària.

Més informació a  equitat@alella.cat

  

8 de marçLa regidoria d’Equitat ha preparat un programa d’activitats per celebrar el 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, en el qual participen diferents àrees —Adolescència i Joventut, Cultura i Civisme i Seguretat Ciutadana— i les dues associacions de dones. Els actes arrencaran el 2 de març amb la inauguració de l’exposició “Mirades cap a l'Àfrica”, de la tianenca Bianca Batlle Nguema, i una performance a càrrec de Pinten dones, grup format per la mateixa artista més la part femenina de Bandebòlit, a les 20h a Can Manyé.

8 DE MARÇ - DIA INTERNACIONAL DE LES DONES  

Dijous 15 i divendres 16 de febrer:

 • IV Campionat de Canastra amb l’Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella

Divendres 2 de març, 20h, Can Manyé:

 • Inauguració de l’exposició “Mirades cap a Àfrica”. I performance Pinten dones, a càrrec de l’autora Bianca Batlle i les Bandebòlit.

Dissabte 3 de març, 12h, Can Manyé:

 • Visita comentada de l’exposició “Mirades cap a Àfrica”, a càrrec de Bianca Batlle.

Diumenge 4 de març, 11:30h Can Manyé:

 • Visita comentada de l’exposició “Mirades cap a Àfrica”, Performance Pinten dones, a càrrec de Bianca Batlle i les Bandebòlit i vermut de cloenda.

Dimecres 7 de març, 11h, local Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella:

 • Taller Gimnàstica abdominal i sol pelvià a càrrec de Dolors Maset.

Dijous 8 de març, de 11h a 13h, Plaça de l’Ajuntament:

 • Repartiment de lliris solidaris amb l’Associació de Dones Solidàries d’Alella
 • Taula dolça amb l’Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.
 • Acte institucional. Lectura del manifest. 

Dijous 8 de març, 19h, Golfes de Can Lleonart:

 • Tertúlia Violència i misogínia a la música Pop. “’La maté porque era mía’, hi ha violència de gènere a la música pop?” A càrrec de  Rosa Ma González Dra. en Filologia Anglesa per la UB
 • La presencia de violència masclista a la cultura popular compleix una funció documental? té propòsit condemnatori? o simplement és un tema més amè que les trillades histories d’amor reeixit? En qualsevol cas, cal preguntar-se fins a quin punt la violència a la música contribueix a normalitzar actituds misògines a la societat.

Dissabte 10 de març: 

 • Lliurament de premis del IV Campionat de Canastra i sopar de celebració del Dia Internacional de les Dones amb l’Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.

Dimecres 14 de març i divendres 16 de març de 18:30h a 21h, Sala Polivalent, Antigues Escoles Fabra:

 • Taller d’autodefensa femení. Inscripcions a través d'aquest FORMULARI