Activitats de prevenciķ i sensibilitzaciķ

En colˇlaboraciķ amb la regidoria d'Adolescčncia i Joventut, l'Ajuntament d'Alella ofereix al jovent activitats i tallers per prevenir i detectar la violčncia de gčnere. A més, també es treballa la reflexiķ sobre els estereotips de gčnere, l’amor romāntic i les relacions abusives.

El 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminaciķ de la violčncia envers les dones. Des de l’Ajuntament promovem activitats de sensibilitzaciķ al voltant d’aquesta data i, conjuntament amb els entitats de dones, es realitza un acte en el qual es condemna la violčncia masclista i es fa una defensa del dret de les dones a viure sense violčncia.

Dia de la Dona25 N25 N25 N
25 NDia de la DonaTorneig de futbol sala25 N

ACTES A L'ENTORN DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLČNCIA ENVERS LES DONES 

Diumenge 20 de novembre de 2016
8.30h Riera Principal
Cursa contra la violčncia de gčnere. Curses de 5 i 10 km i cursa infantil. Inscripcions www.lifeforevents.com  
Organitza: Associaciķ Dones Solidāries 

Dimarts 22 de novembre
De 17.30 a 18.30h Biblioteca Ferrer i Guārdia
L’hora del Conte a la biblioteca: “Nenes blaves i nens roses” a cārrec de Núria Urioz.

De 20 a 21h Biblioteca Ferrer i Guārdia
Presentaciķ del llibre “La Salida 52” de Lourdes Rizo, a la Biblioteca.

Divendres 25 de novembre 
Matí. Institut Alella
Xerrada. “Que no t'agafi el masclisme! Prevenciķ de les relacions abusives” per a alumnes de 3r d’ESO, a cārrec de l’associaciķ Candela, entitat sense afany de lucre fundada l’any 2004 a Barcelona amb l’objectiu de contribuir a una transformaciķ social basada en l’educaciķ en valors amb perspectiva feminista i comunitāria.

17h Plaįa de l’Ajuntament  
Berenar i activitats a la Plaįa  cārrec de les dues associacions de dones del poble
Lectura del manifest institucional. Encesa d’espelmes i minut de silenci en rebuig a la violčncia masclista. 

20h Antigues Escoles Fabra
Espectacle teatral. “Princeses”, a cārrec de la companyia Pamboli. Hi havia una vegada quatre princeses de conte que es van presentar a la consulta d’un ginecōleg. Totes hi havien anat per motius diferents, perō tenien en comú que les seves vides no havien arribat al final feliį que desitjaven. Mentre esperaven el metge, van explicar-se els seus propis relats: histōries i ančcdotes en quč, sens dubte, la realitat superava la ficciķ. Pamboli presenta una comčdia actual sobre els contes de fades, on l’amor i el desamor apareixen plens d’ironia i humor negre.

Dissabte 26 de novembre 
11h Plaįa de l’Ajuntament  
Xocolatada popular i espectacle infantil Ningú més que l’altre”. Contacontes. A cārrec de Lapsus Espectacles. Una sessiķ de contes infantils ilˇlustrats sobre la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Tres histōries que ajudaran a clarificar a la canalla l’eterna temātica dels rols de sexes a la societat actual, presents des de ben aviat a la vida infantil. 

Dimecres 30 de novembre 
20h Can Lleonart
Xerrada. "#Dones del Mķn", a cārrec de Trama Serveis Culturals. Ens aproparem a les dones de diferents cultures i ārees geogrāfiques per cončixer la seva situaciķ, quin paper juguen en cada societat i quines sķn les seves lluites. Parlarem també de globalitzaciķ i diversitat cultural des d’una perspectiva de gčnere.

Informaciķ publicada el 6 de juny de 2014