Portada|Cultura i Festes|Beca de recerca històrica d'Alella
 
Versió per imprimir
Beca de recerca històrica d'Alella

L'Ajuntament convoca des de l'any 2011 una beca de recerca històrica d'Alella amb l'objectiu de fomentar i promoure la investigació sobre el municipi i el seu entorn en el camp de les ciències socials, ambientals i humanes, prioritàriament de la història, l’arqueologia, la geografia o del patrimoni cultural i artístic.

Convocada la quarta Beca de Recerca Local d'Alella 
Els projectes d'investigació han de tenir una relació directa amb Alella i el seu entorn i es poden presentar del 21 de març al 28 d'abril de 2017

Beca de recerca localL’Ajuntament ha convocat la 4a edició de la Beca de Recerca Local d’Alella, amb l’objectiu de fomentar i promoure la investigació sobre el municipi i el seu entorn en el camp de les ciències socials, ambientals i humanes. La beca, que es convoca cada dos anys i està dotada amb 3.000€, pretén millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local. Poden optar a la beca investigadors i investigadores que, de manera individual o col·lectiva presentin una proposta de recerca, basant-se amb les bases de la convocatòria. 

Els projectes d’investigació han de ser inèdits i han de tenir una relació directa amb Alella i el seu entorn. Per al projecte es podran utilitzar materials ja elaborats en recerques prèvies, si s’adeqüen a les bases de la convocatòria, especificant l’entitat. Les persones interessades han de presentar una memòria explicativa de la proposta que volen desenvolupar d’un mínim de cinc pàgines. Les propostes s’han de presentar al registre general de l’Ajuntament del 21 de març al 28 d’abril de 2017

El veredicte es farà públic durant el mes de juny de 2017 a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. L’import de la beca es farà efectiu en dos lliuraments. 

A les edicions anteriors els treballs guanyadors van ser Els Desplà com a promotors d’art, de Joaquim Graupera, Alella, 1714. Una visió social, política i econòmica a l’entorn de la Guerra de Successió, de Jordi Albadalejo i Àlex Asensio, i Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938), de Ramon Anglada. 

Treballs guanyadors en edicions anteriors

1a Beca de Recerca Local d'Alella: Els Desplà com a promotors d'art, de Joaquim Graupera 

2a Beca de Recerca Local d'Alella Alella, 1714. Una visió social, política i econòmica a l’entorn de la Guerra de Successió, de Jordi Albaladejo i Àlex Asensio.

3a Beca de Recerca Local d'Alella Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938), de Ramon Anglada.

4a Beca de Recerca Local d'Alella: Poblament i territori a l'entorn de la Riera d'Alella en època romana (segles II a.C.-VI d.C.). Caracterització d'un espai rural de l'ager Baetulae romanorum, de José Javier Guidi. Sánchez
Pujar al principi de la pàgina