Notícies
Un projecte d'investigació sobre els Desplà com a promotors d'art aconsegueix la primera beca de recerca històrica d'Alella

Els Desplà com a promotors d'art és el títol del projecte d'investigació guanyador de la primera beca de recerca històrica d'Alella, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament amb l´objectiu de millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local.
El treball proposat per Joaquim Graupera, veí de Mataró, va ser el millor valorat pel jurat - que estava format per Rosa Casas, directora de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, Paulina Rubio, directora de l´Institut Alella, i l´arquitecte alellenc Salvador Ribas- d´entre els sis projectes aspirants a aquesta primera edició de la beca de recerca.
Un treball sobre el sindicat Alella Vinícola i l´evolució del paisatge d´Alella; la causa de Maria Sastre, vídua del mestre alellenc Diego Sastre, contra els regidors de la universitat d´Alella (1729-1731); un estudi de dinàmica cultural i de població del municipi; l´anàlisi històrica dels plafons de ceràmica de la Font de la Salut; i l'impacte de la immigració a l'economia del poble, són els altres temes d´estudi presentats.
La beca està dotada amb 3.000€ que faran efectius en dos lliuraments, un en el moment de la concessió i un segon quan s'hagi finalitzat i presentat el treball d'investigació.
El guanyador de la beca disposa de 7 mesos, a partir de la notificació, per realitzar el treball de recerca, tot i que el jurat pot acordar prorrogar 2 mesos més el termini de lliurament.

Informació publicada el 3 de gener de 2012