Notícies
Un projecte d'investigaciķ sobre els Desplā com a promotors d'art aconsegueix la primera beca de recerca histōrica d'Alella

Els Desplā com a promotors d'art és el títol del projecte d'investigaciķ guanyador de la primera beca de recerca histōrica d'Alella, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament amb l´objectiu de millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgaciķ i ampliar la historiografia local.
El treball proposat per Joaquim Graupera, veí de Matarķ, va ser el millor valorat pel jurat - que estava format per Rosa Casas, directora de la Biblioteca Ferrer i Guārdia, Paulina Rubio, directora de l´Institut Alella, i l´arquitecte alellenc Salvador Ribas- d´entre els sis projectes aspirants a aquesta primera ediciķ de la beca de recerca.
Un treball sobre el sindicat Alella Vinícola i l´evoluciķ del paisatge d´Alella; la causa de Maria Sastre, vídua del mestre alellenc Diego Sastre, contra els regidors de la universitat d´Alella (1729-1731); un estudi de dināmica cultural i de poblaciķ del municipi; l´anālisi histōrica dels plafons de cerāmica de la Font de la Salut; i l'impacte de la immigraciķ a l'economia del poble, sķn els altres temes d´estudi presentats.
La beca estā dotada amb 3.000€ que faran efectius en dos lliuraments, un en el moment de la concessiķ i un segon quan s'hagi finalitzat i presentat el treball d'investigaciķ.
El guanyador de la beca disposa de 7 mesos, a partir de la notificaciķ, per realitzar el treball de recerca, tot i que el jurat pot acordar prorrogar 2 mesos més el termini de lliurament.

Informaciķ publicada el 3 de gener de 2012