Seguretat

Si voleu gaudir un estiu divertit, saludable i segur feu cas de totes aquestes recomanacions

Consells davant els incendis forestals

interior.gencat.cat/incendisforestals

Consells davant els episodis de calor

interior.gencat.cat/onadadecalor

Consells davant les pluges i tempestes fortes

interior.gencat.cat/inundacions

Consells davant la contaminaciˇ d┤ozˇ

interior.gencat.cat/atmosfera

Consells per a la seguretat en el bany a la platja

interior.gencat.cat/platges

Consells per al bany en aigŘes interiors i piscines

interior.gencat.cat/banyinterior

Consells davant grans aglomeracions de persones

interior.gencat.cat/gransconcentracions

Consells davant les revetlles, correfocs i fogueres

interior.gencat.cat/revetlles

Consell per gaudir d'unes vacances segures 

Risquet, informaciˇ per a nens i nenes

interior.gencat.cat/webinfantil

SI HEU DE MARXAR TEMPORALMENT DEL DOMICILI US RECOMANEM QUE SIGUEU AQUESTES RECOMANACIONS.
RECOMANACIONS PR└CTIQUES A L'HORA DE MARXAR DE VACANCES

Consells generals

 • Tanqueu les claus de pas generals d┤aigua i gas de la casa. Un oblit o una fuita inesperada pot causar danys greus al vostre domicili i al de terceres persones.
 • Si no desconnecteu el corrent elŔctric general, desendolleu de la xarxa tots els aparells innecessaris. Una pujada de tensiˇ o una fora tempesta elŔctrica els pot provocar danys o fins i tot un incendi.
 • Reviseu totes les portes i finestres abans de marxar i tanqueu la porta amb clau. TambÚ Ús important protegir els accessos exteriors amb reixes reforšades o blindades i tancar bÚ els garatges.
 • Comuniqueu el lloc d'estada, un n˙mero de telŔfon de contacte amb el temps que us absentareu a algun familiar o veÝ de confianša, o bÚ a la Policia Local. 
 • Sigueu discrets i no expliqueu en llocs p˙blics que marxeu de vacances, ni ho deixeu gravat a la b˙stia de veu. Recordeu que les xarxes socials sˇn un altaveu molt perillˇs a l'hora de difondre les absŔncies domiciliÓries.
 • Utilitzeu el servei de comunicaciˇ d┤absŔncies domiciliÓries. Es tracta d┤una mesura preventiva de la Regidoria de Civisme i Seguretat Ciutadana  que tÚ per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en quŔ alg˙ pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre Ús de vacances.Es tracta d┤una mesura preventiva que tÚ per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en quŔ alg˙ pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre Ús de vacances.
 • Encarregueu a alguna persona de confianša que reculli peri˛dicament el correu i la propaganda de la b˙stia.
 • ColĚloqueu, si es possible, temporitzadors que fan funcionar llums o altres aparells a certes hores.
 • Si teniu l'alarma connectada a una central de recepciˇ d┤alarmes, comuniqueu el telŔfon de contacte i el lloc d┤estada.
 • Si torneu al domicili i observeu que alg˙ hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.
 • Podeu denunciar els fets a la Policia Local o al Cos de Mossos d'Esquadra i tambÚ a l'adreša d'Internet www.gencat.net/mossos.

Important
Avisar en cas de sospita tambÚ Ús important per evitar robatoris al ve´nat. Si us adoneu de la presŔncia de persones alienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu al 112 o directament a la Policia Local. TambÚ Ús important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitˇs pels voltants.

TelŔfons d'interŔs

 • Policia Local d'Alella: 93 555 24 12
 • Mossos d┤Esquadra: 112
 • EmergŔncies: 112

Consulteu les recomanacions "Vacances segures" de Mossos d'Esquadra

DesfibrilĚladorAquest mes de juny s’han instalĚlat tres nous equips de desfibrilĚladors en punts estratŔgics del municipi, a l’Escola La Serreta, l'espai d'arts escŔniques Casal d'Alella, les pistes d’atletisme i un de m˛bil que s'incorpora a un dels dos vehicles de la Policia Local, de manera que tots dos vehicles estan dotats ja d'aquest aparell d'intervenciˇ immediata.

Vehicles policialsL’Ajuntament ha renovat la prÓctica totalitat del parc m˛bil de la Policia Local amb la incorporaciˇ de vehicles mÚs ecol˛gics i eficients. Les noves adquisicions responen amb un doble objectiu: renovar i seguir dotant al cos de la policia local dels vehicles i recursos necessaris i, al mateix temps, fer una aposta per la sostenibilitat i la millora del medi ambient. En concret s’han adquirit mitjanšant rŔnting dos vehicles hÝbrids -Toyota tot terreny-  i dues motocicletes, una d'elles elŔctrica. 

Si voleu gaudir un estiu divertit, saludable i segur feu cas de totes aquestes recomanacions

Calor

  AbsŔncies domiciliÓriesLa Regidoria de Civisme i Seguretat Ciutadana recomana a la poblaciˇ que faci ˙s del servei de comunicaciˇ d’absŔncies domiciliÓries. Es tracta d’una mesura preventiva que tÚ per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en quŔ alg˙ pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre Ús de vacances.