Filtrar esdeveniments
Escrit AP-CP abril de 2018: "Catalunya"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    En aquest darrer ple del mes de març vàrem votar favorablement la moció presentada per el Partit demòcrata de Catalunya en la que s'insta a anomenar un espai del nostre poble “1 d'octubre”. I és que no som aliens a tot el que va passar aquell dia i amb la brutalitat que van actuar els cossos de seguretat envers totes aquelles persones que volien expressar de forma pacífica els seus anhels.

    Malauradament, avui Catalunya viu amb el cor encongit, uns frapats per una actuació contundent i injusta, del poder judicial, i altres per la situació que està vivint el nostre país.

    Volem afirmar de nou la nostra voluntat de fer un esforç d'empatia amb tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, també pels colpits per situacions judicials conegudes aquesta darrera setmana, perquè empatitzar no és compartir arguments, motivacions i objectius, sinó mirar de comprendre les raons dels altres.

    Estem davant el problema polític més rellevant en democràcia des de 1981. Vivim en democràcia però certament aquesta ha de guanyar en qualitat. Però això no desvirtua l'obligat respecte a la llei vigent i a canviar-la des dels mecanismes amb els quals es pot dur a terme, respectant la legalitat, l'estat de dret i la separació de poders, i el convenciment que els problemes polítics només poden trobar solució en la política.

    Perquè els jutges no governin, ha d'haver-hi govern. No pot haver-hi retorn a la política sense la recuperació del control de les nostres institucions d'autogovern, i aquest hauria de ser el primer punt de qualsevol pla de govern, i això vol dir elegir un President que pugui exercir amb plenitud la seva tasca i que accepti fer-ho amb respecte a la legalitat per no tornar a caure en errors i conseqüències que avui tots lamentem.

    Cal pensar en el conjunt del país i no només en una part, per molt gran que sigui. La majoria independentista al Parlament té dret a elegir president i formar govern, però han de ser un President i un Govern que no oblidin que tenen l'obligació de governar des del respecte a la legalitat i comptant amb el conjunt de la ciutadania que han de representar.

    La sortida a aquesta gravíssima crisi política, institucional, econòmica i social exigeix d'amplíssimes majories.

Pujar al principi de la pàgina