Notícies
Semāfors adaptats per a invidents

Semāfors adaptats per a invidentsLes persones invidents poden desplaįar-se per Alella d’una manera més fācil a partir d’ara grācies a l’adaptaciķ que s’ha fet dels semāfors del municipi perquč puguin creuar amb major seguretat. Es tracta d’un sistema d’avisadors acústics per a invidents que funciona amb un comandament a distāncia que activa la persona cega quan s’acosta al pas de vianants. Quan es pitja el comandament, el semāfor emet el senyal que indica que es pot travessar. La persona invident pot saber quan el semāfor estā verd a través del so. D’aquesta manera s’aconsegueix que els avisos acústics només s’activin quan algú ho requereix expressament. 

La iniciativa, duta a terme per l’ārea de Serveis Municipals, respon a la peticiķ expressada per una veīna del municipi, que ja disposa del comandament facilitat per l’ONCE, i té per objectiu facilitar els desplaįaments de les persones invidents del municipi i també afavorir que les persones d’aquest colˇlectiu puguin visitar i desplaįar-se pel poble amb més seguretat i autonomia. 

Una dotzena d’encreuaments 

En total s’ha instalˇlat el sistema en  una dotzena d’encreuaments semafōrics de la quinzena que hi ha al municipi. Per poder adaptar els semāfors, s’ha hagut d’afegir un tercer mōdul als dos que ja tenen per indicar el pas i la parada de vianants, que no tindrā cap senyal visual per a vianants. Els semāfors nous ja duen incorporat el sistema de manera que no cal afegir cap mōdul addicional. 

El cost de l’adaptaciķ dels semāfors ha estat de 17.778€. 

Informaciķ publicada el 10 d'abril de 2018