Notícies
Publicat el 30 de març de 201530.03.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Una experiència que transforma
Del 23 de març al 10 d'abril es poden presentar les sol·licituds per a les beques per fer estades solidàries que convoca l'Ajuntament des de fa 7 anys

Joan Saurí“És una experiència transformadora”. És el que diu Joan Saurí quan valora la  seva participació a una estada solidària l'estiu de 2011 a Nicaragua. Ell és una de les nou persones becades per l'Ajuntament al llarg dels sis anys d'existència del programa de Beques per fer estades solidàries que promou la Regidoria de Cooperació per facilitar que dues persones del municipi puguin viure aquesta experiència.
Les estades solidàries són una aproximació en primera persona cap a la realitat del Sud, una oportunitat per aprendre del món on vivim i conèixer el treball que fan les ONG per ajudar al desenvolupament de les comunitats més desafavorides.
Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén donar l'opció que la població d'Alella, a través de les beques, pugui participar d'aquesta experiència a canvi de compartir-la posteriorment amb la resta de persones del municipi. La Marina, la Noemí, la Fara, en Joan, la Maite, l'Edgar, la Claudia, la Marta i en Marc són els alellencs i alellenques que s'han becat en les diverses edicions.
Cinc de les persones becades expliquen la seva experiència en un vídeo editat per l'Ajuntament per donar a conèixer les estades solidàries. A més de Joan Saurí, becat l'any 2011, també han participat Edgar Olivares i Claudia Navarro, becats l'any 2012 per fer una estada solidària a El Salvador, i Marc Viladecans i Marta Rafa, becats per una estada a Colòmbia l'any 2013. El vídeo es pot veure des de la pàgina web alella.cat. Els cinc testimonis protagonitzen la imatge gràfica editada per l'Ajuntament per difondre la convocatòria de la setena edició de les beques.

La nova convocatòria
L'Ajuntament obre aquest mes de març la convocatòria de la setena edició de les beques per fer estades solidàries. Per fer-la possible, la Regidoria de Cooperació s'ha posat d'acord amb l'Organització No Governamental pel Desenvolupament (ONGD) Associació Catalana per la Pau per tal de disposar de dues places a les estades que organitzen a Colòmbia, durant tres setmanes d'aquest estiu. Les sol·licituds es poden presentar al registre general de l'Ajuntament del 23 de març al 10 d'abril. Pot demanar la beca qualsevol persona major de 21 anys que estigui empadronada a Alella des de fa 2 anys o més. Podeu accedir a les bases i a tota la documentació a través d'aquest enllaç

Claudia Navarro Edgar Olivares Marc Viladecans Marta Rafa

Pujar al principi de la pàgina