Mirades al món. Jornades de cooperació

L'Ajuntament d'Alella organitza des de 2008 les Jornades de Cooperació Mirades al món, un punt de trobada per reflexionar sobre les desigualtats i els desequilibris entre el Nord i el Sud, donar a conèixer les iniciatives de cooperació que es desenvolupen i debatre sobre com canalitzar les accions de solidaritat internacional perquè siguin més efectives per ales poblacions que les reben. Les jornades se celebren al novembre i inclouen xerrades, taules rodones, cine fòrum, espectacles infantils i d'altres activitats. També és el moment de conèixer els projectes de cooperació internacional que reben el suport de l'Ajuntament a partir d'una part del 0,7% dels ingressos que es destinen a cooperació.

Veure l'àlbum de fotos de les 9es Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món. 

Les 9es Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món se celebraran del 17 al 19 de novembre de 2016 amb el títol "Riqueses naturals, sort o maledicció?

Jornades de Cooperació

9es Jornades de Cooperació Internacional Mirades del Món

Riqueses naturals: sort o maledicció?

Del dilluns 7 de novembre fins al dijous 17 de novembre 
Bústies per participar a la Rifa de la Festa de la Cooperació a Can Lleonart, al Pavelló Municipal d'Esports, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i a l'Espai Jove. 

Dijous 17 de novembre
19.30h Golfes de Can Lleonart
Xerrada “Arquitectura de la Impunitat de les empreses transnacionals” amb Monica Vargas, doctora en Sostenibilitat per la UPC, investigadora del Transnational Institut i membre d’Entrepobles, que ens donarà una visió global sobre l’explotació dels recursos naturals com a nova forma de colonització.

Divendres 18 de novembre 

Cinefòrum “Viatge al punt zero de la tecnologia” Documental de Gemma Parellada, amb la col3laboració de l’ONG Justícia i Pau, guanyador del I Premi DevReporter 2016. El cinefòrum anirà de la mà de Maria Celeste Fernández, especialista en mediació de conflictes, desenvolupament social i globalització, activista de la campanya de Justícia i Pau "Conflict Minerals" i experta en el cas de la República Democràtica del Congo.

Dissabte 19 de novembre

Festa de la Cooperació:

11h Plaça de l’Ajuntament

Paradetes de les ONGD que enguany han desenvolupat projectes de cooperació al desenvolupament internacional amb el suport de l’Ajuntament aquest any, xocolatada, gimcana del 0,7%.

12h Plaça de l’Ajuntament

 “Espectacle de circ: Exploradors de l’aigua” a càrrec d’Enginyeria Sense Fronteres.

13h Plaça de l’Ajuntament

 Sorteig de la Rifa Mirades al Món i la Gimcana del 0,7%.

18h a les Golfes de Can Lleonart

 “Trepitjant Colòmbia, càmera en mà” tertúlia a càrrec de Gisela Ferrer i Júlia Sebastian, les dues guanyadores de la beca Estades Solidàries 2016 que compartiran amb nosaltres les seves experiències

Històric de les Jornades de Cooperació Internacional: 

1es Mirades al món - 2008. El per què de les desigualtats

2es Mirades al món - 2009. Cooperació en temps de crisi?

3es Mirades al món - 2010. La solidaritat internacional a examen

4es Mirades al món - 2011. (in)seguretat alimentària

5es Mirades al món - 2012. El negoci de la guerra

6es Mirades al món - 2013. Els silencis mediàtics

7es Mirades al món - 2014. No hi ha dret!

8es Mirades al món - 2015 Persones refugiades: responsabilitat col·lectiva 

Informació publicada l'11 d'octubre de 2016