Portada|Cooperació|Suport a projectes de cooperació al desenvolupament
 
Versió per imprimir
Suport a projectes de cooperació al desenvolupament

L'Ajuntament d'Alella destina des de l'any 2006 el 0'7% dels seus ingressos ordinaris del pressupost municipal a la Cooperació Internacional. Aquest exercici és el resultat de la voluntat política de complir amb la resolució presa el 1970 per l'Assemblea de les Nacions Unides, que acorda la necessitat de destinar com a mínim aquest percentatge per tal d'erradicar la pobresa extrema.
Una part d'aquests diners es destinen cada any a donar suport a projectes de desenvolupament que s'atorguen en funció de la valoració que realitza la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella.
Des de 2011 que els projectes seleccionats formen part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entitat formada per ajuntaments catalans i d’altres institucions municipalistes que gestiona les qüestions de desenvolupament i solidaritat.

L'Ajuntament subvencionarà enguany amb 41.500 euros set projectes de cooperació internacional al desenvolupament

La Junta de Govern del 26 de juliol de 2018 va aprovar, d'acord a la proposta de la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella, atorgar una subvenció per concessió directa al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entitat de la qual l'Ajuntament és soci des de l'any 1995, per un import de 41.500 euros en concepte d'aportacions a projectes de desenvolupament que seran distribuïts de la següent manera:

Projecte 2784

Centre de desenvolupament integral a persones amb discapacitat a Masaya. Nicaragua.

ONGD: Fundació Privada el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte consisteix en una intervenció destinada a millorar la integració social i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través del desenvolupament d’habilitats i eines personals i de l’enfortiment organitzatiu.

Projecte 2913

Extensió de la cobertura de l'alfabetització de les comunitats rames de Bluefields, Raas. Nicaragua.

ONGD: Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador.

Import: 5.000€

Descripció del projecte: L’objectiu del projecte és atendre l’alfabetització dels pobles indígenes rames i criolls ubicats a l’ampli i extens territori al sud de Bluefields. Es tracta de fer l’ofensiva final del procés d’alfabetització a Nicaragua, arribant als últims reductes del país.

Projecte 2958

Millora de la capacitat productiva i de generació d’ingressos en el sector agrícola, de 300 famílies dels sectors de Karangazi i Rwimigaya, districte de Nyagatater. Ruanda. 

ONGD: Creu Roja Mataró – Sant Andreu de Llavaneres.

Import: 5.500€

Descripció del projecte: L’objectiu del projecte és la millora de les condicions socio-econòmiques de 300 famílies del districte de Nyagatare per mitjà de la millora de la capacitat productiva i la generació d’ingressos.

Projecte 3042

FANDEMA: Generació d’alternatives socioeconòmiques dins la cadena de valor de l’energia renovable per a la dona que mitiguen el canvi climàtic i promouen la igualtat de gènere a Tujereng. Gàmbia.

ONGD: Associació Solidança.

Import: 7.000€

Descripció del projecte: El projecte busca aconseguir generar autoocupació verda a través d’una intervenció de millora de l’activitat d’ingressos no formals per a les dones a través de la instal•lació de plaques d’energia solar fotovoltaica.

Projecte 3061

Enfortint l’autonomia i l’autogestió que exerceixen infància, adolescència, joventut i dones del barri Memorial Sandino i voltants en el marc del desenvolupament psicosocial integral. Nicaragua.

ONGD: Centro de Investigación, Reflexión y Acción Social CIRAS.

Import: 5.500€

Descripció del projecte: El projecte pretén contribuir al enfortiment de la participació ciutadana com a instrument eficaç per a resoldre les necessitats i conflictes individuals, socials i familiars en el marc del respecte, el dret i la legalitat.

Projecte 3123

Incidència d’organitzacions indígenes, afros i camperoles en la implementació dels acords de pau al nord del Cauca. Colòmbia.

ONGD: Col·lectiu Maloka Colòmbia.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: Aquest projecte persegueix la millora de la incidència de comunitats i organitzacions indígenes, afros i de dones camperoles a la formulació de Plans de Desenvolupament amb Enfoc Territorial, Plans Integrals de Substitució de Cultius Il•lícits PNIS i els Plans d’Acció per a la Transformació Regional PATR. 

Projecte 3148

Manteniment del laboratori de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Poble Sahrauí.

ONGD: Medicus Mundi Mediterrània.

Import: 6.500€

Descripció del projecte: El projecte pretén enfortir el funcionament del laboratori de producció de medicaments que ja porta 22 anys funcionant.


Coneix els projectes finançats en els darrers anys:


PROJECTES SUBVENCIONATS AL 2013

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

 

Pujar al principi de la pàgina