Notícies
Publicat el 4 de març de 202204.03.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament s'adhereix a la campanya de suport a la població afectada pel conflicte armat a Ucraïna
Concentració 1 de març suport a Ucraïna

L'Ajuntament d'Alella s'ha sumat a la la crida que es fa des del municipalisme català a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població afectada pel conflicte armat a Ucraïna. Aquesta adhesió es materialitza amb una aportació econòmica per part de l'Ajuntament de 3.600 euros al projecte "Suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna". Aquesta aportació prové del 0,7% dels ingressos que l'Ajuntament destina cada any a suport a la cooperació internacional. 

Aquesta col·laboració municipal també es fa extensiva a tota la ciutadania alellenca que pot col·laborar fent aportacions als comptes oberts pel Fons Català de Cooperació Internacional. 

Des del món local, es vol contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades. En un context de patiment extrem de la població civil, es fa necessari atendre les necessitats humanitàries agudes de les persones víctimes del conflicte armat a Ucraïna. 

Les persones que vulguin contribuir a la campanya  poden fer-ho de la següent manera:

FORMA DE PAGAMENT

  •  Per transferència bancària al compte del FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT obert al BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Per transferència bancària al compte del FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT obert a CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per aquelles entitats i empreses que es vulguin sumar al suport econòmic, des del Fons català posen a disposició aquest FORMULARI  

La invasió i el bombardeig d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus, la situació de guerra oberta al territori ucraïnès i la seva possible extensió en l’àmbit regional han desencadenat un context de crisi humanitària aguda.

Després de més d'una setmana d'enfrontaments intensos en algunes zones d'Ucraïna, el nombre de víctimes civils i els danys a les infraestructures crítiques van augmentant, fet que provoca greus conseqüències humanitàries a la població de les zones més afectades. Les hostilitats en curs també continuen interrompent les cadenes de subministrament locals i l'accés als aliments, medicaments i altres articles bàsics.

La societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, tal com va mostrar de manera massiva a les campanyes de solidaritat amb Bòsnia davant del conflicte dels Balcans ara fa 30 anys, de les manifestacions de la Plataforma Aturem la Guerra davant de la Guerra d'Iraq 20 anys enrere, o de les mobilitzacions a favor de l'acollida de refugiats derivada de la crisi humanitària provocada per la Guerra de Síria el 2015.

Per a més informació podeu consultar:

A Alella, més d'un centenar de persones es van concentrar el passat 1 de març davant de l'Ajuntament en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès, donant resposta a la convocatòria promoguda pel municipalisme català per demanar el final dels enfrontaments i el restabliment de la via del diàleg. 

El Ple municipal va defensar també la via del diàleg i el fi dels enfrontaments, en la sessió celebrada el passat 24 de febrer, amb l'aprovació, amb caràcter d'urgència, de l'adhesió a la declaració institucional del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'Alcaldes i Alcadesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna. En aquesta declaració es demana la desescalada del conflicte i una aposta per la "desmilitarització a la zona i per l'establiment d'un diàleg enfocat a la construcció de pau". A la declaració s'apel·la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europa, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió. 

Per altra banda, des de la iniciativa ciutadana s'establirà un punt de recollida d'aliments i subministres a la plaça d'Antoni Pujadas, del 4 al 6 de març, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.  

Informació relacionada
L'Ajuntament dóna suport a la creació d'una Xarxa Catalana de Pobles i Ciutats Refugi
Pujar al principi de la pàgina