Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A març de 2017. "Més democràcia i transparència pels alellencs"
 
Versió per imprimir
  • gda

    Pel Ple de febrer van preparar una moció per la millora de la comunicació i per a donar més veu a la gent. La vam retirar perquè el govern va acceptar convocar tots els grups per treballar-la. Gent d'Alella vol que les intervencions del públic s'enregistrin i s'escoltin, i que quedi constància de què han demanat i de què se'ls hi ha contestat. També volem que no es limiti excessivament el temps d'intervenció del públic, i que tingui dret a rèpliques.

    A les Audiències Públiques i a les reunions amb representats dels Barris, a les que hauríem de poder assistir els regidors a la oposició en lloc d'estar vetats per ordre de l'Alcalde, les respostes en cas de no donar-se al moment, haurien de ser publicades a la web municipal i no tan sols contestades al veí en qüestió.

    Si de cada Audiència i reunió es fa una acta, i aquesta és publica i és accessible, podrem parlar de capacitar per exercir la democràcia, sinó el que tenim és totalitarisme emmascarat i la opció a votar cada 4 any. Actes de tot; això si seria transparència i voluntat de més participació.

    Veurem com avança el tema. De moment, el Govern no va fer els deures per poder debatre la moció, cosa que si van fer la resta dels grups municipals. L'últim Ple només va incloure dues mocions a les que vam donar el nostre suport: la primera sobre la delegació de vots al Ple i la segona sobre el dret a decidir. Totes dues inspirades o desenvolupades des fora del Consistori. Creiem que també haurien de ser públiques, cosa que ara no passa amb cap moció. Amb tot, el més rellevant del Ple va ser la negativa de l'Alcalde a convocar una audiència sobre Seguretat com la de l'any passat. I veure la bandera espanyola a la sala de Plens, com pots veure al Facebook de Gent d'Alella.

    T'animen a participar en el programa més complert i variat per a celebrar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Pujar al principi de la pàgina