Cultura i Festes
Dissabte, 17 de novembre - 8 h vespre
Dimecres, 21 de novembre - 5 h tarda
Dimarts, 27 de novembre - 5 h tarda
Dijous, 29 de novembre - 7 h tarda

Guanyadors premis literarisLes golfes de Can Lleonart van ser escenari diumenge 11 de novembre del lliurament de Premis Literaris Alella 2018, la gran cita anual amb les lletres que organitza des de fa 22 anys l’Ajuntament per promocionar la literatura i la llengua catalanes i retre homenatge a dues escriptores que han deixat una forta petjada al poble: Maria Oleart i Guida Alzina. Enguany s'han presentat a les dues convocatòries un total de 87 obres, 60 en prossa i 27 en poesia. La XXII edició del premi de poesia Alella a Maria Oleart va recaure en l’obra Un bes fet a mà, de Maria Rosa Sabater i la XVII edició del premi de contes Alella a Guida Alzina va ser per Xavier Vidal, veí de Sabadell, per l’obra El dia que va morir Christopher Lee. 

Concurs pessebresFins al 5 de desembre es poden fer les inscripcions al concurs de pessebres i diorames. El concurs consta de quatre categories: Grup A infantil (fins a 12 anys); Grup B familiar (més de 12 anys); Grup C escoles i Grup D entitats, residències i comerços. Més informació i inscripcions a www.alella.cat/pessebres

Panera adults

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia ja té a punt les paneres culturals que sortejarà aquest Nadal. Com l’any passat, seran tres: una per a adults, una per a joves i una altre per a infants. Per participar en aquests sortejos cal demanar un mínim d’entre dos i  quatre documents en préstec, segons la modalitat (3 els adults, 2 els joves i 4 els infants), del 5 de novembre al 13 de desembre. El sorteig de les tres paneres es farà el dimecres 14 de desembre a partir de les 18h. 

Correllengua 2018

El Correllengua tornarà a fer parada a Alella aquest diumenge 11 de novembre. Aquesta 22a edició està dedicada a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió. Promogut per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), el Correllengua pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels que van significar en el seu moment la Nova Cançó.