Medi ambient
Tractament fitosanitari per combatre la processionària del pi 

El BosquetDurant la setmana que ve es realitzarà un tractament aeri contra la processionària del pi en pins i cedres de diverses zones del municipi. El tractament es farà amb un insecticida biològic, un producte natural,  sense persistència ni toxicitat, fabricat a base de toxines i espores de l´esmentada bactèria.

Les aplicacions es faran en horari nocturn, entre les 23 hores i les 6.30h, la nit del 21 al 22 de novembre als següents espais:

  • Can Magarola: pins de l'entrada a la urbanització (equipament municipal), zona verda del Camí dels Traginers i zona verda al costat del carrer Mulassa
  • Zones verdes de Font de Cera
  • Camp d´Esports Municipal
  • Vallbona - Garrofers: pineda del costat de la caserna de la Policia Local, Passeig Antoni Borrell, zones verdes al costat del Consultori Local i pins ubicats a l´antiga fàbrica de pintures.
  • Centre Urbà: Hort de la Rectoria (aparcament), El Bosquet i entorns immediats i zona verda Ferran Fabra.
  • Nova Alella: zona verda Cal Baró
  • Eixample: cementiri, zones verdes Rambla Fontcalda, zona verda c/París i zones verdes del Complex Esportiu Municipal.
  • Gaietana i Soleia: zona verda Gaietana, zona verda i final c/Lleida i zona verda c/Núria.
  • La Serreta: l´escola La Serreta i pinedes de l´entorn immediat i zona verda del final del c/ La Serreta.
  • Can Teixidó: zones verdes de l´Avinguda Teodor Torres, zona verda de c/ Xabec, zona verda de c/Puigmal i zona verda c/Montagut.

Així mateix, durant la mateixa nit novembre, es realitzarà un tractament fitosanitari per al control de barrinadors en arbres de l´espècie prunus pissardii situats al carrer Riera Coma Fosca. La aplicació es realitzarà en horari nocturn amb pistola nebulitzadora mullant bé la brancada i tronc.

Aquestes actuacions es fan d'acord amb la legislació vigent (Reial decret 1311/2012 on s´estableix el marc d´actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris).

Mentre es realitzin aquests tractaments fitosanitaris, l'Ajuntament recomana als veïns i veïnes de les zones afectades que mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses.

El BosquetDurant les nits del 21 al 23 de novembre es realitzarà un tractament aeri contra la processionària del pi en pins i cedres de diverses zones del municip amb un insecticida biològic, natura i sense toxicitat. Les aplicacions es faran en horari nocturn, entre les 23 hores i les 6.30h, la nit del 21 al 22 de novembre i l’Ajuntament recomana als veïns i veïnes de les zones afectades que mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses.

Senyalització batuda porc senglar

La Societat de Caçadors d'Alella té previst fer una batuda de porc senglars aquest dissabte 28 d'octubre de 7.30 a 13.30, aproximadament, en la zona forestal de Can Comulada i Alella Parc. Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·larà als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes.

Mercat de marxantsDel 10 al 29 d'octubre la ciutadania podrà fer les seves aportacions per a l’elaboració del reglament municipal del mercat de marxants, que en aquest cas no substitueix a cap normativa municipal anterior i pretén regular, per primera vegada, la venda no sedentària del mercat setmanal de marxants.  Al FORMULARI de la consulta prèvia es podrà valorar la ubicació, el dia i l’horari del mercat. A més, es podran fer suggeriments i propostes.


GosL’Ajuntament ha posat fil a l’agulla per actualitzar l’ordenança municipal sobre protecció, control i tinença d’animals aprovada l’any 2008. Amb l’objectiu de donar resposta a les noves inquietuds i demandes ciutadanes, del 10 al 29 d'octubre, s’obre un període de participació ciutadana per tal que les persones, a títol individual, puguin fer les seves aportacions al procés d’elaboració de la nova ordenança. Les aportacions es poden fer a través d'aquest FORMULARI.

Recollida selectivaA Alella es recullen de forma selectiva vora el 50% dels residus. Així ho indiquen els resultats de la recollida de residus de l’any 2016 que consoliden la tendència a l’increment del reciclatge al municipi iniciada l’any 2015, amb la posada en marxa del nou sistema de gestió.  El darrer any, els alellencs i allenques, van dipositar als contenidors i van dur a la deixalleria un total de 5.490 tones de residus domèstics —un 0,59% més que l’any 2015— dels quals prop de la meitat, un 48,4%, es van recollir de forma selectiva. Aquesta xifra suposa un increment de prop de 4 punts percentuals respecte al 2015 i un augment de quasi 20 punts en relació a 2005, el primer any de recollida de la fracció orgànica, quan el percentatge estava a l’entorn del 30%. 

DeixalleriaLa deixalleria mancomunada d’Alella, el Masnou i Teià torna a estar operativa des del dimarts 2 de juny després de quatre mesos de tancament per obres d’ampliació. Els treballs han servit per facilitar la circulació dins de la instal·lació i per millorar alguns espais d‘aportació de residus.