Escrit ERC+SxA. Març 2024. "Municipi feminista, el mes de març i sempre"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Des d'ERC Sumem x Alella, com a grup del govern, treballem dia a dia en la construcció del nostre municipi, des de tots els àmbits possibles, també per aconseguir que la nostra societat sigui més inclusiva, segura i equitativa. En aquest escrit del mes de març, a les portes del 8M, Dia Internacional de les Dones, volem explicar-vos com actuem ara i cada dia per abordar les polítiques d'igualtat a Alella.  

    En primer lloc, és imprescindible que teixim xarxa entre les diferents regidories. Ha de ser així perquè el masclisme està a tot arreu i per això cal treballar la transversalitat de gènere com a estratègia per identificar i abordar les desigualtats. Per això ho fem des de la cultura, els pressupostos, la mobilitat, l'urbanisme, l'esport, les cures, la salut, l'educació, l'habitatge, l'ocupació... Aquesta transversalitat és la clau per treballar de manera global amb tota la ciutadania. 

    Els principals reptes a què ens enfrontem són globals, però som l'administració més propera i és la nostra responsabilitat treballar a nivell local: la bretxa salarial, les violències masclistes, la sobrecàrrega de les cures, els drets sexuals i reproductius, la precarietat o la feminització de la pobresa en són alguns exemples. L'Ajuntament d'Alella té en marxa projectes com Temps per Cures, bonificacions a la dona en el món agrari, un programa de dona i salut... Assumim la responsabilitat d'incorporar el feminisme en la nostra acció quotidiana. 

    Cal transformar estructures, institucions i consciències per avançar en la consecució de territoris equitatius i sostenibles que posin la vida i les persones al centre. I per això cal que les agendes feministes es tradueixin en accions concretes. En aquest sentit, per exemple, en l'esport, garantim la igualtat d'oportunitats fent que a l'Escola d'Iniciació Esportiva totes les activitats siguin mixtes; en la cultura, vetllem perquè en la programació i les festes populars les dones tinguin la representació que els pertoca, i en educació, apostem pel programa de coeducació, entre d'altres.

    Aquest mes de març, mes de les dones per excel·lència, refermem el nostre compromís per continuar treballant en la construcció d'una Alella inclusiva, segura, sostenible, feminista i equitativa, que garanteixi que es respecten els drets de les dones i que doni sentit al compromís que vam adquirir quan vam declarar Alella municipi feminista. 

Pujar al principi de la pàgina