Escrit ERC+SxA. Febrer 2024. "Bons resultats en seguretat ciutadana"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Parlar de seguretat és un tema que no ens fa por. En parlem obertament i hi treballem aplicant polítiques transversals i globals, que apleguen el conjunt de necessitats de la ciutadania, amb mesures socials, urbanístiques, educatives, d'equitat... Creure en la seguretat ciutadana vol dir, sobretot, posar-hi mitjans i recursos, en tots els flancs possibles, i això és el que fem a Alella. 

    Des de les polítiques d'esquerra creiem fermament que la seguretat és que hi hagi presència policial i que el cos sigui referent per a la població, però també que l'espai públic estigui endreçat i que el comerç local sigui referència de proximitat per a la població, per exemple.

    A falta de tancar les dades definitives en la pròxima Junta Local de Seguretat, podem dir que l'any 2023 Alella ha reduït el nombre d'incidències per robatoris i altres fets delictius, unes dades que cal posar en valor, tenint en compte l'augment generalitzat que s'ha produït al nostre país. Si ens centrem exclusivament en els mitjans i recursos amb què comptem a la Regidoria de Seguretat Ciutadana, l'aposta per la qualitat i la prevenció està donant els seus fruits. 

    En són exemples la tasca preventiva i de proximitat, l'actuació que es fa amb el dron, els dispositius de seguretat ciutadana, la posada en marxa de l'Ordenança de Civisme, les diverses campanyes en comerços, escoles, espai públic; la tasca dels agents en la resolució de conflictes veïnals o el fet de posar èmfasi en el seguiment de delictes contra la salut pública, amb la utilització de la unitat canina, que dona un suport en els controls de consum d'estupefaents i alcohol en la conducció que es fan periòdicament a la població.

    Tot i que som conscients que la situació pot canviar en qualsevol moment per algun factor extern que no podem controlar, a dia d'avui podem assegurar que la reducció de quasi el 40% de robatoris amb força als domicilis és fruit de l'esforç de la Policia Local, però també de la implicació ciutadana i la col·laboració veïnal. Sense l'esforç i la voluntat de tothom, això no hauria estat possible. Per això no abaixem la guàrdia i treballem per desenvolupar un model de seguretat integral, al servei de la ciutadania, amb un cos policial democratitzat i de proximitat. 

    Des d'Esquerra Republicana fem polítiques per a les persones, i en matèria de seguretat no és una excepció. 

Pujar al principi de la pàgina