Escrit Per Alella Junts-CM. Febrer 2024. "Keynes vs l´intervencionisme local"
 
Versió per imprimir
Per Alella junts CM
  • John Maynard Keynes va ser un famós economista britànic, considerat com un dels més reconeguts del segle XX. Les seves teories econòmiques negaven que el capitalisme fos la solució als mals de l'economia i venien a explicar que quan l’àmbit privat no té la capacitat de resoldre les problemàtiques o les crisis de l'economia, és llavors que la intervenció del sector públic permet atenuar i ajudar-les a resoldre. I es que la màxima consisteix en deixar fer al sector privat (empreses, associacions en general i persones) i actuar quan aquest resulti ineficient en la resolució dels problemes i per tant es generin situacions difícils per la població. 

    A Alella la continua ingerència del govern local fa que la població estigui condicionada absolutament en tot, matant qualsevol iniciativa no controlada per l'ajuntament. Un control basat en criteris polítics i no pas en l'eficiència ni el rendiment. Al final, la visió única impedeix el desenvolupament de noves oportunitats.

    Aquest intervencionisme cada cop més exacerbat genera a més despesa innecessària que podria dispensar-se en altres direccions. Si per exemple permetem iniciatives al nostre comerç local i els acompanyem (i diem acompanyar no dirigir), segur que els resultats poden ser molt més interessants i el cost per la ciutadania molt menor.

    Creiem que l'intervencionisme, cada cop més exagerat al nostre poble, mata les ganes de fer res. Una comunitat sense iniciativa és una comunitat dormida i una comunitat dormida no genera res positiu, només espera que li donin la seva ració.

    Una comunitat desperta i amb inquietuds, degudament acompanyada per la seva administració és una comunitat forta i resolutiva i especialment preparada per a les dificultats. Una comunitat que sap vetllar pels més dèbils. Una comunitat que no necessita tutela. Deixeu-nos fer si us plau!

Pujar al principi de la pàgina