Escrit Primàries Alella. Desembre 2023. "Novembre feminista"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • Un novembre més contra les violències masclistes. Des de Primàries Alella ens preguntem fins quan haurem de viure en una societat on continuen havent-hi feminicidis. Però no només és aquest el tema important de les violències masclistes, hi ha moltes violències invisibles, violències quotidianes tolerades, ignorades per la societat que s'han incorporat en el subconscient col·lectiu i no veu l'agressió en aquests comportaments. Aquestes violències invisibilitzades obren camí a les altres, les que escandalitzen a tota la societat i no veiem la cadena d'actituds i toleràncies que connecten unes i altres.

    És veritat que fem declaracions, minuts de silenci, concentracions, però no n'hi ha prou. Hauríem de ser capaços entre tots i totes de fer veure als homes, però també a les dones, joves i grans, que el respecte és, no només un dret sinó una obligació en la convivència. La feina és difícil, però no defallirem. En aquesta tasca de denúncia Primàries Alella no ens cansarem de lluitar.

    Comentar també que el passat dia 25 de novembre vàrem organitzar, conjuntament amb les entitats independentistes d'Alella, un acte sobre Democràcia directa amb uns convidats que ens varen explicar com és el sistema suïs. Va ser molt interessant veure i, perquè no, creure que un altre sistema democràtic és possible.

    A Primàries Alella ens preguntem per què no es poden aplicar aquests criteris i mecanismes democràtics al nostre poble en temes tan essencials i de futur com el desenvolupament de la zona de La Miralda, o la tan esperada construcció de la piscina descoberta com a zona pública d'esbarjo i entramat social. A Primàries Alella pensem que les coses que afecten d'una manera profunda el futur del poble s'haurien de decidir d'una manera democràtica i participativa. La falta de consens en aquests grans projectes de poble ens fa pensar que els equips de govern un cop arriben al poder es converteixen en dèspotes il·lustrats i apliquen sense remordiment el lema “tot pel poble però sense el poble” que tan bon resultat els proporciona, i si s'equivoquen ja reformaran el PIMPAMPOUM.

    Per cert, des de l'oposició també intentem aportar idees i solucions, però sempre ens queda un regust agre quan al final l'esforç serveix de tan poc.

    Primàries Alella hem aportat, com els altres partits polítics i entitats del poble, consideracions, possibles canvis i variacions al Pla d'Actuació Municipal, ho veurem aplicar finalment?

Pujar al principi de la pàgina