Escrit PP. Desembre 2023: "VPM (vehicles de mobilitat personal)=patinets"
 
Versió per imprimir
PP
  • El prop passat dia 21 del present, l'Ajuntament va promoure una campanya d'informació del bon ús del patinet.

    És necessari regular l'us dels VPM Vehicles de mobilitat personal: patinets. Es imprescindible regular l'us del patinet i alhora limitar la seva velocitat, la obligació de dur casc i la prohibició de circular per les aceres.  A més la ordenança hauria d'anar més en enllà. No entenc que si els VMP o patinets han de circular per la calçada junt amb la resta de vehicles rodats, no se'ls hi exigeix la obligatorietat de contractar una assegurança d'accidents ni d'una llicència de conducció que acrediti d'un mínim de coneixement de les normes de circulació del trànsit.

    No fer-ho a més és una diferencia entre conductors ja que circular amb patinet  sota els efectes de l'alcohol o drogues, amb excés de velocitat , amb auriculars o dispositius electrònics-telefònics o des de la imprudència manifesta, s'ha de sancionar amb una multa econòmica amb una sanció i a més amb la pèrdua de punts del carnet de conduir ja que no s'està obligat a tenir-ho. 

    També s'ha d'obligar a portar roba reflectant i una major descripció i relació de de les característiques tècniques per considerar com a tal un VMP. Com està regulat a la llei estatal, el seu ús esta prohibit per a més d'una sola persona. No n'hi ha prou amb unes característiques generals tècniques d'un VMP, sinó que s'ha de concretar per exemple la disposició d'unes llums davanteres i al darrera, la seva senyal acústica o timbre i altres consideracions com el seu accés al transport public, aparcament a llocs tancats i garatges. Des de el grup municipal Popular reclamem a l'Ajuntament una ordenança municipal que reguli tots aquests aspectes per l'us d'un patinet. 

    S'ha celebrat la Mostra Literària del Maresme, i felicitem als guanyadors de que són els alellencs i alellenques: Alexandre Josa (primer premi en Prosa), I A en Carles Ramos i Leyre López  com a guanyadors dels segons premis en poesia. Enhorabona ja que alhora promocionen al municipi d'Alella en la cultura de la comarca.

Pujar al principi de la pàgina