Escrit Per Alella Junts-CM. Desembre 2023. "La biblioteca"
 
Versió per imprimir
Per Alella junts CM
  • A l'any 2014 es va aprovar el projecte del que hauria de ser la nova biblioteca d'Alella a la Fàbrica de Pintures. El projecte naixia obsolet, sense una perspectiva de futur. Un projecte car amb un resultat més aviat estètic que no pas pràctic. Nosaltres sempre hem apostat per un projecte molt més adreçat a un espai amb capacitat d'adaptació als continus canvis tecnològics, que ens permeti gaudir d'un edifici amb capacitat d'accedir i generar continguts culturals i que sigui un punt de trobada per compartir coneixements. Una ambició necessària i finalment compartida per la majoria.

    Aquell projecte de la Biblioteca finalment ha quedat descartat i amb ell la possibilitat de tenir una nova biblioteca al nostre poble. Una promesa més que no es complirà, tot i que aquest cop l'incompliment és reiteratiu i sota el nostre criteri s'ha acabat convertint en un engany a la població.

    Sabent que no tindrem nova biblioteca, el nostre grup ha proposat al Ple una moció que pretén revitalitzar l'actual i donar el servei que tothom demanda. 

    Més concretament sol·licitem el següent:

    1- Revisar l'horari d'obertura de la biblioteca municipal per tal de facilitar l'accessibilitat dels serveis, d'acord amb les dinàmiques i les necessitats dels usuaris, sobretot en períodes de vacances i d'avaluacions.

    2- Realitzar millores d'actualització i modernització de la biblioteca actual fent servir les estructures i els recursos que ja existeixen per intentar millorar l'accés als serveis disponibles fins a la construcció de la nova biblioteca.

    3- Elaborar un estudi dels recursos humans necessaris per cobrir les necessitats prioritàries de la biblioteca.

    4- Donar suport des de l'Ajuntament i amb els recursos necessaris a potenciar activitats de foment de la lectura, sobretot entre els infants, i a recuperar activitats com per exemple el passaport a l'aventura.

    Esperem que la petició sigui atesa

Pujar al principi de la pàgina