Escrit ERC+SxA. Desembre 2023. "Joves i medi ambient, en el nostre punt de mira"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • És tan important treballar en polítiques que vetllin per la salut física i mental de les persones com en polítiques que ho facin per contribuir a frenar el canvi climàtic. Des del grup municipal d'ERC+SumemxAlella ens hem proposat que tot allò que fem giri al voltant de la millora de la qualitat de vida en el nostre poble. Per això, treballem per fer d'Alella un poble referent en l’àmbit de les cures, tant de les persones com del nostre entorn. 

    Fa pocs dies han tingut lloc les 3es Jornades de Salut Mental, centrades en joves i benestar emocional, en les quals, a més de mantenir el rigor i la perspectiva professional, hem prioritzat l'apropament a la ciutadania i l'experiència directa del jovent i el seu entorn més pròxim. 

    Estem treballant també en un programa que tindrà la perspectiva comunitària en el centre d'atenció i que ha iniciat el camí de capacitació i formació amb grups de mares i pares, infants i joves dels centres escolars, i formació al personal municipal i les persones docents dels centres escolars. 

    Certament, el benestar emocional és un aspecte que cal treballar amb tots els col·lectius, però hem posat el focus en les persones joves perquè les dades que ens arriben són preocupants i mereixen tota l'atenció possible, especialment les dones, que en són grans afectades i no poden quedar en l'oblit. A més, ara que acabem de viure un 25N actiu a Alella, no podem oblidar que cada dia cal esforçar-nos a continuar amb la lluita contra les violències masclistes.

    Hem dit al títol que tenim al nostre punt de mira joves i medi ambient. I és que a les problemàtiques més visibles a les quals es veu sotmès el jovent, com podria ser la pressió estètica, hem de sumar-hi la pressió i la incertesa pels efectes de la crisi climàtica, ja que tot apunta que la situació que s'està produint a nivell general fa que visquin aquesta crisi amb molta angoixa i afectació. Per tant, a més d'acompanyar-los en la gestió de les emocions, tenim clar que hem de posar tot el nostre esforç a no ser còmplices de la crisi. És més: volem esdevenir part de la solució.

    Per tot això, des d'ERC-SumemxAlella treballem per millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania, també la més jove, i en tots els sentits, fent que el nostre entorn més pròxim sigui un espai sostenible.

Pujar al principi de la pàgina