Escrit Primàries Alella. Novembre 2023. "No al pressupost"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • El d'octubre era un ple molt important, s'hi aprovava el pressupost de l'any 2024. Durant tot el mes, vàrem estudiar la proposta de pressupost del govern municipal d'ERC i PSC, ens vam reunir amb ells per mirar de trobar punts en comú que ens permetés votar a favor d'aquest pressupost.

    Vàrem presentar cinc punts que pensàvem que podrien afavorir a una bona part de la ciutadania d'Alella, el primer d'aquests cinc punts era:
    - Reduir 300.000 euros el pressupost per a no apujar els impostos.

    La proposta del govern municipal no feia cap esforç de contenció del gasto i l’única manera que contemplaven de cobrir despeses era apujar els impostos, una pujada general que pensem que no caldria si gestionessin millor els diners de tots els alellencs i alellenques. A Primàries Alella pensem que quan l'economia d'una família no va bé, s'ha d'adaptar i reduir els gastos que no són imprescindibles, a l'ajuntament s'hauria de fer el mateix, per això els convidàvem a reduir les despeses de partides com: festes; assessories externes; o la partida de la Verema, que aquest 2024 pujava un 53%, de 130.000 euros a 200.000 euros.

    El segon punt de les propostes de Primàries Alella era: Signar un conveni de col·laboració amb El Consell de la República.

    Un conveni que a l'ajuntament li costaria zero euros, tota la despesa que hi pogués haver se'n faria càrrec El Consell de la República. Comparteixo l'enllaç per si voleu consultar els detalls del conveni.

    https://gestio.consellrepublica.cat/wp-content/uploads/2022/11/Model-conveni-CI-i-IDR_web.pdf

    El govern municipal va manifestar que no podia assumir cap de les dues condicions, ni la reducció de la despesa, ni el conveni de col·laboració.

    Les altres propostes que els hi vam presentar van ser: Reforçar l'horari del bus llançadora Alella-Masnou els dies feiners i caps de setmana. Recuperar els serveis de pediatria i ginecologia al CAP d'Alella. Reforç del servei de salut mental al municipi.

    Aquestes tres propostes van rebre un suport totalment insuficient per part del govern.

    Per tot això, Primàries Alella va votar en contra del pressupost municipal de 2024 en el ple d'octubre.

    Per altra banda, volem destacar l'aprovació d'una moció de suport a les víctimes de violència masclista i les seves famílies, per visibilitzar els feminicidis que patim a Catalunya. Iniciativa de Per Alella Junts, en la que Primàries Alella va participar activament, presentada per tots els grups municipals i aprovada per unanimitat.

Pujar al principi de la pàgina