Escrit Per Alella Junts-CM. Novembre 2023. "Que no pari la festa"
 
Versió per imprimir
Per Alella junts CM
  • Tots sabem que les coses estan complicades. Tots patim les fortes pujades en les coses més bàsiques com el menjar, l'electricitat o el gas que consumim. La pobresa energètica és cada cop més estesa i les dificultats de les famílies més preocupant. El Banc Central Europeu amb 10 pujades consecutives del preu del diner està fent més difícil la vida a les persones i a les empreses. Hipoteques molt més cares, préstecs molt més difícils d'aconseguir i tot això amb sous per sota dels nivells mínims que disposen la majoria dels nostres veïns europeus. 

    Que el nostre Ajuntament també ho pateix és obvi, però com ho gestiona és més que qüestionable. La realitat és que la proposta del govern d'Alella ha estat incrementar els impostos que pagarem els propers anys a canvi de res (+11% l'IBI, +20% la brossa, +20% els vehicles entre d'altres). Bé a canvi de res no, doncs les partides festives es veuen incrementades substancialment. No podrem escalfar-nos a l'hivern (al final ens n'alegrarem del canvi climàtic, sana ironia) però gaudirem d'una festa de la Verema espectacular. Continuarem gaudint de serveis d'eficiència més que qüestionable o de càrrecs més que superflus, mentre patim un increment de l'IPC de més d'15% l’últim any segons el propi govern. Tot molt difícil de pair. 

    I és que en moments difícils, la nostra administració té l'obligació d'adaptar-se a la nova realitat i demostrar que està disposada a fer esforços abans d'exigir-los als de sempre. És molt fàcil dir que no arribo i demanar als demés que paguin la festa (mai millor dit).

    Com era d'esperar totes les propostes presentades per Junts van ser declinades per un motiu o un altre o per l'exigència d'aprovar un pressupost que no s'ajusta més que a una visió continuista del desastre d'una gestió cada cop més ineficient. Menys inversió, pitjor servei i més festa. 

Pujar al principi de la pàgina