Escrit Primàries Alella. Octubre 2023. "Primers acords"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • Vàrem tornar de l'estiu amb molts projectes per desenvolupar i en el ple de setembre s'han aprovat les primeres dues mocions que Primàries Alella havíem preparat.

    La primera moció aprovada pel ple és per instal·lar en llocs ben visibles a l'entrada i sortida del poble, cartells contra tota mena de violències masclistes i LGTBI-fòbiques, tal com es fa a molts municipis del nostre entorn. També es posaran cartells en els equipaments municipals per evidenciar el rebuig de la nostra vil·la cap a les actituds masclistes i vetllarà per l'actualització dels protocols de prevenció, detecció i intervenció davant les violències masclistes i LGTBI-fòbiques

    L'altra moció de Primàries Alella aprovada al ple de setembre és la creació d'una oficina per centralitzar les eines en favor de l’ús social del català a Alella. Les diferents activitats que desenvoluparà seran: fer cursos de català per adults en diferents franges horàries, oferir servei de traducció i correcció de textos per als negocis i particulars del poble, facilitar material audiovisual per infants i joves per donar referents lingüístics en català, impulsar activitats de promoció de l’ús social del català i donar suport legal en cas de discriminació lingüística del català.

    Després de discutir en el transcurs del ple, s'ha negociat amb el govern municipal, que aquesta oficina sigui de caràcter virtual, instal·lada en un lloc ben visible de la web de l'ajuntament, però també s'ha pactat que es reforçarà aquesta eina virtual amb un punt de contacte presencial a Can Lleonart, per donar atenció presencial a persones que, per diversos motius, no tinguin accés a l'oficina virtual.

    També hem de destacar en aquest escrit la commemoració del sisè aniversari del primer d'octubre de 2017. Han passat moltes coses en aquests sis anys, però la determinació del poble català per aconseguir la independència de Catalunya continua intacta. Tots som ara molt conscients dels costos i sacrificis que implica construir la nostra llibertat. Però no continuar la lluita per la independència de Catalunya suposa anar perdent, un per un, els nostres drets, la nostra llibertat, el nostre futur i el futur dels nostres fills.

    Tenim tota la força a les nostres mans, som tot el què necessitem per acabar el camí que vam començar plegats l'octubre de 2017. Ens tenim els uns als altres, com a companys, com a germans, i aquest compromís amb la llibertat de Catalunya, ens fa imparables.

Pujar al principi de la pàgina