Escrit Alella Primer-PSC. Octubre 2023. "100 primers dies... queden 1.360"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Els Primers 100 dies! Els 3 mesos de gràcia! Els famosos dies d'adaptació que es concedeixen als càrrecs electes en entrar a les institucions. 

    El 28 de setembre vam complir els primers 100 al govern d'Alella aquest mandat. I? No significa massa per a nosaltres. Només que ens queden 100 dies menys per acabar el que ens proposem. 

    No deixa de ser una entelèquia que es diu, però que en cap cas ha de prendre's com a tal. Tant de bo ens deixessin 100 dies d'aclimatació a la nova feina. Les nenes i nens estarien encantats si en comptes de l'habitual dia de presentació, fossin 100 jornades, o al conductor de l'autobús li perdonéssim que durant 100 dies es passés la parada o equivoqués la ruta. Com a servidors públics, ni podeu ni ens podem concedir cap temps d'adaptació.

    L'Ajuntament és com un organisme viu en què has d'entrar al mateix ritme que el seu torrent sanguini. Si no ho fas així, l’únic que fas és entorpir. Realment costa molt al principi entendre aquesta dinàmica administrativa de propostes, decrets, conèixer els equips amb els que treballes, en quin despatx de quina planta està el tècnic que necessites o fins i tot saber a quí demanar un bolígraf. Sí, potser sí que caldrien aquests 100 dies, però som conscients de la responsabilitat que tenim i quina és la nostra labor dins d'aquest sistema complex. Us representem i no hem de deixar que la feina del dia a dia ens passi per davant a una velocitat que no és la nostra i perdem de vista que hem d'aportar idees i no oblidar els nous camins que us vàrem prometre al mes de maig. Ni ens podem deixar arrossegar per les veus que et diuen a poc a poc, esteu començant. 

    Quan vàrem formar Govern i ens apropàrem a les nostres regidories ja ens estava esperant la Festa Major i la Verema i els actes que des de promoció econòmica i comerç gestionàvem. I sense pausa la preparació de les Jornades d'ocupació. Des de cooperació les beques de les estades solidàries, el contacte i gravació dels projectes on destinem el 0,7 dels ingressos de l'Ajuntament i les Jornades de Cooperació que aquest any comencen a caminar per apropar-se als joves alellencs. L'admiració i el respecte per la feina feta a Serveis Socials i la immensa responsabilitat de millorar un sistema on calen més recursos i on no sobra cap servei. 

    Així que no. No ens podem permetre els 100 dies. Per aconseguir tot el que volem fer, necessitem cada hora dels 4 anys que ens heu concedit i «omplir l'implacable minut, de seixanta segons inestimables». 

Pujar al principi de la pàgina