Escrit Primàries Alella. Setembre 2023. "Som-hi"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • Comencem després de l'estiu amb les conseqüències de les eleccions espanyoles encara condicionant l'actualitat catalana, la sensació dels independentistes és d'incredulitat, d'escepticisme si no d'enuig. Alguns de nosaltres pensàvem que potser aquesta vegada seria diferent i els partits independentistes posarien en dificultats les institucions espanyoles... a hores d'ara, no sembla que sigui així. 

    S'entén el desencís de molts i la manca d'il·lusió per mobilitzar-nos aquests dies assenyalats, la Diada de l'11 de setembre o l'1 d'octubre, però hem arribat fins aquí sense més eines que les nostres voluntats, la força de la gent és el què mou aquest projecte i això és l’únic que no pot faltar a la nostra lluita, i l'objectiu el tenim clar. 

    A Primàries Alella comencem amb energia per reprendre l'activitat municipal. 

    Estem preparant algunes propostes per incloure-les als pressupostos de 2024 de manera que es puguin posar en pràctica molt aviat. 

    Com ara l'oficina del català. Proposarem un departament que coordini i promocioni totes les iniciatives per afavorir l’ús social del català en tots els àmbits del poble. 

    També volem fer passes per visualitzar la lluita contra les violències masclistes. Alella l'any 2020 es va declarar vil·la feminista, així que Primàries Alella volem que es recordi aquest compromís amb la instal·lació, en llocs ben visibles a l'entrada i sortida del poble, de cartells contra les violències masclistes, tal com es fa a molts municipis del nostre entorn. 

    En referència a aquest tema, Primàries Alella volem fer una condemna sense pal·liatius de l'actuació del president de la Federació espanyola de futbol, per la seva execrable actitud, ofensiva, prepotent i totalment inacceptable a l'hora de justificar la seva conducta durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol femení, conducta profundament masclista, irrespectuosa, paternalista i d'abús de poder. Actituds com aquesta ens fan veure la feina que ens queda per fer encara per aconseguir una societat que tracti per igual homes i dones, amb dignitat i respecte. 

    Per acabar, i aprofitant que Primàries Alella som els representants d'Alella a l'AMI, proposarem recuperar el cartell que anunciava l'adhesió d'Alella a l'associació de

    Municipis per la Independència a l'entrada del poble, mostrem amb orgull el nostre compromís col·lectiu. 

    Només ens queda desitjar-vos una Bona Diada i que gaudiu de les Festes de la Verema. 

Pujar al principi de la pàgina