Escrit ERC+SxA. Juliol-agost 2023. "Les Festes d´Alella, moments per retrobar-se i compartir"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Iniciem el nou mandat amb il·lusió renovada i una gran responsabilitat. A ERC + Sumem per Alella creiem fermament en el compromís adquirit el passat mes de juny de continuar treballant incansablement per al nostre poble, Alella.

    Estem en l'etapa estiuenca en la que ens esperen les tres Festes més alellenques: La Fil·loxera, La Festa Major de Sant Feliu i la Festa de la Verema. És el moment de l'any en el que famílies, amistats, veïnat, etc. comparteixen festa i alegria. 

    Vam començar fa uns dies amb la Revetlla de Sant Joan. Encarem la Fil·loxera, una setmana dedicada a joves i adolescents que hauran preparat un munt d'activitats, concerts, tallers, concursos, etc. i en la que gaudirem també de la IV Mostra d'Art Jove a Can Manyé. 

    Uns dies després arriba la Festa Major amb tota la seva esplendor, amb activitats per a totes les edats i gustos i en la qual un dels nostres símbols gastronòmics adquireix un protagonisme especial: Les Peres Farcides i també donen lloc a la Cursa de la Pera, i el Pinxo és la Pera, per promocionar els nostres bars i restaurants. S'ha tingut molt present la situació de sequera que estem patint i que ha suposat la reformulació d'algunes de les activitats tradicionals. 

    Tombant el mes de setembre tindrem la Festa de la Verema que ja està a punt de fer cinquanta anys. Sempre diem que la Verema és la festa del retrobament després de les vacances i la festa on la vinya i el vi de la DO Alella en són protagonistes en la major part del programa, Tallada de Raïm i Trepitjada, Tastos, Vinema, Tast Jove, Premis Verema i un llarg reguitzell d'activitats. 

    En tots els casos aquestes Festes estan lligades, en bona part, a la cultura popular i tradicional catalanes i a la nostra pròpia identitat alellenca i on el teixit associatiu té una important visibilitat, per això des d'aquest marc volem agrair la seva feina i la seva presència, cosa que fa palesa la bona salut de les nostres entitats. 

    En aquests dies de Festes, Alella es mostra també com un poble amable i acollidor per a totes les persones que ens visiten. Cal remarcar que en aquestes Festes hi hauran Punts Liles, per sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds de violències masclistes i LGTBIQ+ fòbiques que es puguin produir en l'espai públic festiu i La Base, per contribuir a gaudir d'unes festes lliures i responsables. Amb aquesta perspectiva volem desitjar-vos que passeu un bon estiu i que gaudiu plenament d'aquestes Festes en les que de ben segur ens hi trobarem!

Pujar al principi de la pàgina