Escrit Alella Primer-PSC. Març-abril de 2023. "Breu balanç d´un mandat malaguanyat"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Tinc la convicció que hem viscut el mandat municipal més complicat i ingrat des de que es va restablir la democràcia.

    Hem patit les destrosses del cicló extratropical Glòria (gener de 2020) i del temporal profund Filomena (gener 2021), hem sofert la greu pandèmia de la Covid-19 que ha causat un fort impacte sanitari, econòmic i social (de març de 2020 a maig de 2021), hem vist incrèduls la invasió russa d'Ucraïna (febrer de 2022 fins a l'actualitat) que ha tingut grans repercussions sobre els mercats de l'energia i els aliments a tot Europa, provocant augments de preus i escassetat d'alguns subministres.

    I tot i que tots aquests problemes s'han originat fora del nostre estimat poble, els seus danys també ens ha tocat patir-los a la majoria dels alellencs i alellenques.

    Certament, tot això ens ha obligat a transitar per un mandat que ha estat gris, burocràtic i anodí.

    Però els mals del món que ens han perjudicat, no poden justificar les coses que l'alcalde i el seu equip de regidores i regidors han fet malament:

    A nivell econòmic, el mandat va començar amb la pujada de l'IBI aplicada a partir del 2020 acompanyada de les retallades de les despeses del 2019, 2020, 2021 i 2022.

    A nivell urbanístic, el mandat ha estat farcit de modificacions de plans parcials, fet empíric que demostra que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal no és tan fabulós ni perfecte com moltes vegades ens vol vendre l'alcalde.

    A nivell associatiu, considerem que no s'ha cuidat prou bé a moltes entitats locals que fan una necessària i impagable feina en benefici de la comunitat.

    A nivell social, pensem que cal replantejar moltes polítiques concretes per lluitar amb eficàcia i eficiència contra la precarietat.

    A nivell cultural, hi ha molta feina que s'ha quedat per fer.

    A nivell ambiental, s'ha fet molt bona feina, però pel camí Alella ha perdut una molt competent regidora de Medi Ambient.

    I a nivell polític, ni l'alcalde ni la resta del Govern d'ERC s'han esforçat en arribar a massa consens amb la resta de partits polítics de l'oposició.

    Trist exemple de la vella política exercida per un jove polític.

    Desitgem de tot cor, que el proper mandat sigui radicalment diferent a aquest. 

Pujar al principi de la pàgina