Escrit Alternativa per Alella-CUP. Març-abril de 2023. "Una candidatura sense candidata"
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Alternativa per Alella no es presentarà a les eleccions municipals. Arribat aquest moment, volem donar les gràcies a totes les persones que ens vau fer confiança, tant el 2015 com el 2019. Fidels als principis ètics i ideològics de l'esquerra independentista, del feminisme i de l'ecologisme, hem intentat sempre aportar el nostre granet de sorra des de l'oposició i alertar, quan ha calgut, dels excessos i l'autocomplaença del Govern municipal.

    La nostra vocació política és eminentment municipalista: “Pensa globalment, actua localment”. Però tenir al davant una maquinària burocràtica comandada per una majoria absoluta i un alcalde personalista no incentiva, precisament, l'escolta activa. Per això la nostra posició ha estat generalment contrària a les grans decisions urbanístiques i pressupostàries, i molt crítica amb el tarannà i les maneres de fer d'ERC-Sumem per Alella. 

    Com sabeu, ens agrada remar contracorrent i estem avesades a picar pedra. La nostra sortida de la política institucional s'explica per altres raons. En primer lloc, perquè ningú no ha volgut prendre'n el relleu. La gent hi érem, però mancava la persona. 

    El desenllaç ha estat també marcat per la naturalesa assembleària, sobirana i un pèl àcrata del nostre col·lectiu. No tenim entitat jurídica perquè som insubmises de mena i no combreguem ni amb els dogmes de fe ni amb les consignes de partit. Això ha fet, lògicament, que siguem l’únic grup municipal que no ha percebut l'assignació econòmica a la qual tenen dret totes les formacions representades en el ple de la corporació.

    La CUP —a qui estem agraïdes, malgrat la deriva actual dels partits independentistes— ens ha demanat des del principi l'alta en l'organització d'almenys tres membres de l'assemblea. Es tracta d'una invitació que entenem però que no compartim i que provoca, en conseqüència, que el partit deixi de donar aixopluc a Alternativa per Alella. 

    Així les coses, ens sap molt de greu no seguir fent d'altaveu d'una part del poble. En l'horitzó del 28 de maig, els moviments de base davant la pressió urbanística i l'augment del nombre de representants de la ciutadania pel creixement demogràfic faran que les opcions electorals siguin diferents a les dels últims mandats. Esperem que sorgeixin espais que agafin el testimoni de la feina que hem fet al llarg dels darrers vuit anys. Els desitgem encert i convicció per fer sentir la seva veu. 

Pujar al principi de la pàgina