Escrit Gent d'Alella. Gener de 2023. "Creixement urbanístic amb seny"
 
Versió per imprimir
gda
  • Quan fa 16 anys Gent d'Alella va decidir presentar-se a unes eleccions locals, ja portàvem al nostre programa el preservar les vinyes, els espais verds i el patrimoni en general.

    Per tant no és pas cap novetat entendre que a la nostra Associació no li agrada el creixement urbanístic que hi ha plantejat per a un proper futur.

    Com a associació veïnal ho vam lluitar des de l'inici però reconeixem que sense massa sort, doncs al final és la majoria la que mana i que amb una bona pràctica democràtica, calia acceptar. 

    El POUM de l'any 2014 va sortir aprovat majoritàriament, sent l'Associació Gent d'Alella la que parcialment va abstenir-se en les votacions. I ara fa pocs mesos, quan es va portar l'acceptació definitiva del Pla i La Serreta, tot i formar part del Govern, també vàrem votar en contra, seguint la mateixa línia i criteris realistes del moment actual.

    Una part d'aquest POUM donava la possibilitat de reconversió d'alguns barris d'Alella que avui són cases unifamiliars en un format plurifamiliar (amb terrenys de 1.200 m2).

    Després d'escoltar els veïns i a les associacions de veïns de La Serreta i de La Soleia, es va decidir presentar la proposta de modificar aquesta part del POUM, eliminant la possibilitat de desenvolupar els PMU en la zona (sota la clau 13b1) d'unifamiliar a plurifamiliar, i es pogués arribar a multiplicar per tres el nombre d'habitatges i augmentar l'altura de les edificacions. 

    Finalment aquesta proposta va anar aprovada en el ple municipal del dia 22 de desembre, després d'un acord i consens entre ERC i GdA. Determinació de la que ens sentim satisfets perquè tot i no haver obtingut la totalitat de la nostra voluntat inicial, entenem que hem aconseguit una part que per petita no deixa de ser important. 

    Desitgem de tot cor que estigueu passant molt bones festes i us desitgem un any 2023 ple de moments de felicitat!

Pujar al principi de la pàgina