Escrit Alternativa per Alella-CUP desembre 2022. "Modificació del POUM per la Crison, Can Bragulat i Can Viló"
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Com potser recordareu, el grup municipal d'Alternativa per Alella-CUP va fer el gest d'abstenir-se en ocasió de l'aprovació inicial d'aquesta modificació de planejament. Era un posicionament inusual, ja que generalment hem estat molt crítiques i hem votat en contra de la pràctica totalitat de les propostes de modificació del planejament. 

    Amb aquell gest, la nostra assemblea volia correspondre, i així ho vam expressar aleshores, un altre gest: l'oferiment que ens va fer la majoria de Govern d'ERC-Sumem per Alella a participar en una reunió de caràcter tècnic abans de l'aprovació inicial per atendre dubtes i formular propostes de millora.

    D'aquella reunió, l'alcalde, com a màxim responsable de la política d'Urbanisme, va prendre el compromís d'estudiar quin recorregut i viabilitat tècnica podien tenir els nostres suggeriments. Des de llavors han passat sis mesos i encara és hora, ara i aquí, que sapiguem quins han estat atesos. 

    Com ja vam expressar llavors, al nostre entendre, programar el sector discontinu del Pla de Millora Urbana número 3 establert al POUM i integrat pels sub-àmbits de la Crison, Can Viló i Can Bragulat va ser un error que ha comportant nefastes conseqüències, com ja va quedar acreditat amb les sentències judicials contràries als interessos de l'Ajuntament.

    Diem que va ser un error perquè el POUM –qualsevol POUM, de fet– no pot aspirar ni pot pretendre sentar càtedra sobre totes les peces de sòl que se li posin pel davant. L'administració pública, a través del planejament urbanístic, ha d'actuar amb visió estratègica, certament; però també amb molt de realisme –sobretot en matèria econòmica i financera– i amb molta cura i cautela. Això últim, per a nosaltres, exigeix prudència i humilitat.

    L'assemblea d'Alternativa per Alella-CUP va estudiar el document amb deteniment. La seva anàlisi ens va suscitar molts dubtes. Alguns, de caràcter tècnic i jurídic, els vam poder contrastar amb l'alcalde. D'altres, sobretot en matèria econòmica i financera, quedaven pendents, amb el compromís, per part del Govern, de poder-los abordar entre aquesta aprovació inicial i la provisional. Com dèiem, han passat sis mesos i aquestes explicacions no han estat satisfetes, i encara menys en el format de trobada conjunta que nosaltres hauríem desitjat.

    Ni s'hi ha fet treball conjunt, ni sabem quin ha estat l'esforç del Govern perquè no ens ha estat comunicat. Per tant, i lamentant-ho molt, un cop més ens veiem obligades a votar-hi en contra.

Pujar al principi de la pàgina