Escrit JuntsxCAT novembre de 2022. "L'era de la postveritat"
 
Versió per imprimir
Junts
  • La postveritat s'ha convertit en un terme habitual en la política. És una manera d'explicar la realitat on les emocions i fins i tot les opinions tenen més importància que les dades reals. Apel·lar als sentiments enlloc d'analitzar dades i fets reals manipula l'opinió pública i provoca l'acceptació d'una proposta o gestió ineficient. I com en Carles Porta posarem llum a la foscor.

    El partit del govern d'Alella anunciava sense vergonya que es congelaven els impostos. D'alguna manera ens volen fer oblidar “la castanya” que ens van clavar a principi del seu mandat i sense previ avís. D'altra banda el govern anunciava que gràcies a la seva gestió havien estalviat entorn al 1'5 milions d'euros aproximadament aquest any 2022.

    Fixeu-vos que els dos missatges agafats per sí sols són realment bons. Però analitzem-ho. En el primer dels casos porten ingressant, només per IBI, un 10% més cada any. 500.000 euros anuals. Al final del seu mandat hauran ingressat més de 2 milions d'euros sense fer res i a canvi de res.

    Per altra banda diuen que “els hi sobren” (permeteu-nos la llicència literària) 1'5 milions d'euros gràcies a la seva bona gestió. Doncs just al contrari. Aquest sobrant no és més que el reflex de l'incompliment del seu pressupost. Van anunciar un munt de projectes que a data d'avui no han executat i que tenim seriosos dubtes que arribin a veure la llum abans de les eleccions. Realment això és una bona gestió?

    Perfectament podrien dir: alellencs i alellenques, com que no hem pogut executar el nostre pressupost (i aquí podríem ser molt i molt punyents), abaixarem l'IBI el proper any per ajudar-vos a pal·liar la crisi que estem vivint. Perquè, han oblidat que avui anar a comprar menjar, posar la calefacció a casa o benzina al cotxe és una autèntica ruïna? 

    Contrastem la informació i veurem moltes mancances.

Pujar al principi de la pàgina