Escrit Alella Primer-PSC juny 2022. "Sentit i emotiu homenatge a Toni Mayol"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • El passat dissabte 28 de maig es va fer una petita Festa Major per recordar en Toni Mayol. El Casal d'Alella es va omplir, de gom a gom, per retre un merescut homenatge a la persona que va presidir aquesta important entitat social i cultural d'Alella.

    A l'acte hi van participar diverses entitats o grups del poble de les quals en Toni havia estat membre actiu: Grup de Teatre Pàmpol, Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella i Diables del Vi d'Alella. 

    L'alcalde d'Alella va lliurar a la seva dona i filles el títol de Fill d'Adoptiu d'Alella en reconeixement a la seva implicació i dedicació a la vida associativa, cultural i educativa del poble.  

    Finalment, va arribar el moment de la música amb Black Note i La Bomba Old Stars (Gatmons, Montserrat Figatova, Kirias, Captain Thrash, Laura Galera, Narcís Perich, Raül Moya, Roger Petra, Mark Ullod i Joan Ribas). Gran final de festa!

    Des d'aquí volem fer ressò de l'esperit i desitjos d'en Toni. I la millor manera és recordant i reivindicant els seus pensaments (Revista Alella núm. 344, pg. 47): 

    “És important que la societat, la gent, s'organitzi; això és la realitat social, la gent s'ha de moure pels seus interessos i amb organitzacions pròpies”.

    “L'administració és un gran pop amb tentacles que arriben a tot arreu, però també s'ha de deixar espai a la iniciativa de la gent”. 
    Respecte el Casal d'Alella, l'any 2016, deia: “Una institució que té tants anys de vida era una llàstima que es desintegrés. Ara que estem en vies d'anar a un local nou, semblava molt trist que la cosa no pogués tirar endavant”. 

    “Ara la perspectiva que hi ha és bona: el nou Casal estarà adosat a un equipament cultural, i això farà que es puguin retroalimentar. Val la pena provar aquesta nova etapa, que no mori, sinó donar-li una empenta nova: aviat tornarem a casa, al carrer Santa Madrona, i ho revifarem”. 

    Per tot això, encoratgem a la junta directiva del Casal d'Alella a recollir el valuós llegat d'en Toni Mayol, a mantenir viu el seu bon tarannà i a enfortir la capacitat de creure en el projecte social i cultural del nou Casal. 

    Aprofitem per agrair, al Casal d'Alella i a les entitats i persones organitzadores, el gran esforç fet per realitzar aquest necessari i bonic homenatge. 

    Visca en Toni i que segueixi la festa!

Pujar al principi de la pàgina