Escrit Ciutadans juny de 2022. "Llengua i pressupostos"
 
Versió per imprimir
logo ciutadans reduït
  • El 23 de juliol de 1968 el Tribunal Europeu de Drets Humans va dictar una de les seves més importants sentències coneguda com “Caso relativo a ciertos aspectos del régimen lingüístico belga” ( quina casualitat, Bèlgica). Els demandants de certes regions del país van reclamar als tribunals que eren francòfons o que frequentment s'expressaven en francès i que el sistema educatiu belga no els hi donava la possibilitat als seus fills d'estudiar en francés. 

    Es el mateix que reclamen els pares catalans a España, a Catalunya, una qüestió de llógica i que el TSJC va resoldre, amparat en la jurisprudencia del TEDH, dictant el mateix, és a dir, que els pares catalans ténen tot el dret a demanar a la escola, estudiar un percentatge d'hores en la seva llengua materna.  

    Qualsevol recurs a altres instàncies topará amb el TEDH i la seva sentència, i els pares catalans veuran reconeguts els seus drets.

    El 25% no l'impossa cap Tribunal espanyol, de fet és el TSJC, és la resposta del  Tribunal al requeriment als funcionaris de la Generalitat que és presenten als judicis…ja que la normativa lingüistica  catalana contempla que els pares puguin esolaritzar els seus nens en castellà, però al no oferir aquesta possibilitat la escola, el Tribunal estableix un percentatge.

    Que fácil seria copiar el model basc o el que fan totes les escoles privades on el liders independentistes porten als seus fills, estudiar en tres llengües, català, castellà i anglès, que es el que proposa Ciutadans a la escola pública catalana…., al cap i a la fi volem els millor pels nostres fills, en això coincidim.

    D'altre banda, pressupostos “La incompetencia de la Generalitat socava la inversió de l'Estat a Catalunya en front de la realitzada a Madrid, davant el victimisme davant l'informe de la Intervenció General de l'Estat, el problema és que els polítics catalans no fan be la seva feina.  Com diuen molts economistas, Catalunya te un problema crònic per executar les inversions que li concedeixen, i això s'agreujat amb el caos del seu Govern.  Però principalment, el baix percentatge d'execució es genera al sector públic empresarial.

    En fi, com a Alella, molt pressupost i baixa execució.....tindrem el mateix problema que a la Gene??

Pujar al principi de la pàgina