Escrit Alella Primer-PSC març 2022. "Recuperem La Vinícola"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • A principis de 2021, l'alcalde Almendro a una Comissió Informativa de l'Ajuntament ens va dir als grups municipals de l'oposició que els propietaris d'Alella Vinícola SL proposaven d'establir un supermercat gourmet en aquest edifici. Tots els grups municipals ens hi vam oposar.
    Un any més tard, el passat dijous 20 de gener, el darrer punt de l'ordre del dia de la Comissió Informativa del POUM era la Modificació Puntual POUM La Vinícola. Per tractar aquest tema, totes i tots les regidores i els regidors ens hi vam desplaçar a l'edifici d'Alella Vinícola. Allà ens esperaven els propietaris d'Alella Vinícola SL, un directiu d'una empresa consultora en enginyeria i arquitectura i un equip tècnic d'una empresa constructora.

    Els propietaris d'Alella Vinícola SL ens van explicar que anaven a traslladar la seva activitat de producció de vins a Can Jonc. A continuació les dues empreses del sector de la construcció van projectar i explicar la presentació del nou projecte de reconversió de l'edifici d'Alella Vinícola.

    De forma molt resumida, la proposta que van fer-nos és conservar la façana de muntanya i la façana de la carretera, les arcades i els sostres originals. A l'interior volen construir dos blocs de pisos (72 habitatges), deixar un celobert central privat, aparcaments privats i un espai gastronòmic privat. La Llei marca que el 30% de la promoció residencial hauria de ser habitatge protegit (uns 24 habitatges).

    Volem expressar fermament que el grup municipal socialista està totalment en contra d'aquesta iniciativa privada de construcció de pisos a l'emblemàtic edifici de Marfil Alella Vinícola. 
    Els i les socialistes volem recuperar aquest edifici per al poble i volem que esdevingui un futur equipament municipal. Som conscients que és una aposta costosa, però considerem que aquesta és la solució ideal.  

    Aprofitem aquest espai d'informació per fer una crida a la ciutadania, a les entitats locals i als partits que estiguin en contra de la construcció de pisos a Alella Vinícola i les animem a organitzar-se cívicament en defensa del futur d'aquest edifici.        

    Mobilitza't en defensa de la recuperació d'Alella Vinícola!

Pujar al principi de la pàgina