Escrit ERC+SxA març de 2022. "Quatre anys de polítiques de joventut per endavant"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • A finals d'aquest mes de febrer, el Ple de l'Ajuntament d'Alella ha aprovat el Pla Local de Joventut d'Alella 2022-2025, un pla que marcarà el full de ruta de les polítiques de joventut municipals per adolescents i joves. És moment per poder treballar plegades i des de tots els àmbits i amb tots els actors implicats per a les joves i les adolescents.

    El context social i econòmic d'aquests darrers temps, com bé sabem, ha suposat en tots els col·lectius situacions crítiques. És amb les joves, però, on una vegada més s'accentuen les dificultats. Situacions complexes derivades de les crisis encadenades que hem patit com a societat que han suposat la manca de relació entre iguals, el nou mercat laboral i noves necessitats formatives, entre d'altres, que provoquen una constant adaptació de les polítiques juntament amb unes capacitats emancipatòries cada vegada més minvades i que es perllonguen més en el temps fan necessària, ara més que mai, una gran tasca d'acompanyament i un treball profund en afavorir el benestar emocional de les adolescents i les joves amb una mirada integral i personalitzada. 

    Aquest mes de març l'Ajuntament d'Alella impulsa de nou les jornades d'orientació Tria la Via per a les adolescents i les joves amb la voluntat d'acompanyar en la tria dels estudis o professions i del suport que les seves famílies poden exercir en aquesta etapa tan important dels seus fills i les seves filles. 

    Però tenim clar que no són només els estudis allò que ens forja com a persones. També ho són l'acció social i la participació, pilars fonamentals per adquirir valors i formar-nos. Espais com la Comissió de la Fil·loxera, formada per adolescents i joves van treballant des de ja fa uns mesos de manera consensuada en una proposta de Fil·loxera 2022 diversa i participativa demostren la implicació del col·lectiu jove en la presa de decisions i la participació municipal. 

    És evident que l'adolescència i la joventut, conjuntament amb la infància, són els cicles de vida més breus de les persones però, alhora són els més crucials, és en aquestes etapes quan busquem referents, adquirim valors,  creixem com a persones i esdevenim ciutadans crítics. 

    Ara fem el tret de sortida i tenim quatre anys per endavant per continuar acompanyant i empoderant les adolescents i joves d'Alella perquè puguin donar resposta a les seves necessitats i millorar el seu benestar.

Pujar al principi de la pàgina