Escrit ERC+SxA juny de 2021. "Generalitat republicana, independentista i d'esquerres"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Ha estat un camí molt treballat, una cursa de fons, en la què la persistència i la determinació han estat claus a l'hora de formar un Govern a Catalunya que ens porti l'estabilitat tan necessària, ara més que mai, degut a la situació complexa social, econòmica i també emocional a la que ens enfrontem.

    L'equip negociador d'ERC que ha treballat incansablement en la negociació per formar govern amb Pere Aragonès al capdavant, tancaven definitivament fa escassos dies un acord de govern: prèviament amb la CUP, i amb posterioritat amb JuntsxCat. Amb la força que ens ha donat el 52% de vots independentistes, però construint nous consensos per sumar a la llibertat nacional la indissociable justícia social. Tornem a tenir un govern republicà, independentista i d'esquerres. D'esquerres i independentista. 

    Aquest fet històric ens fa emocionar però també ens fa alçar de nou el cap amb tota urgència per atendre les desigualtats econòmiques, socials, territorials, lingüístiques, pel nostre origen, gènere, creences, edat.... per enfortir tot el país i avançar cap a la plena llibertat. Escoltar-lo durant la presa de possessió ens encoratja a seguir endavant: “Treballarem en el marc dels valors republicans per una Catalunya pròspera, justa, verda, feminista i lliure” en paraules del ja 132è President de la Generalitat. 

    Aquests valors republicans tenen plena voluntat transformadora i revolucionària, però també determinaran una nova manera de fer, per exemple amb la incorporació de dues noves conselleries, la d'Igualtat i feminismes i la d'Acció climàtica. 
    La lluita per a l'amnistia i l'autodeterminació, la reconstrucció social i econòmica i els valors del Govern republicà regiran el destí del nostre país, i del nostre poble, Alella. A finals de maig hem celebrat dos anys de municipis republicans, som al costat de la ciutadania i més fermes que mai afrontant els pitjors moments de la nostra història recent. 731 dies al servei de la ciutadania d'Alella. 
    Ens fem nostres les paraules del President Aragonès “conscients que, qui obre pas sol ser qui més s'embruta. Però toca arremangar-nos sense por de les esgarrinxades”. Des d'Alella, treballem, de fa ja divuit anys, en el sí d'un govern republicà i tal com ha manifestat el President, nosaltres també ens hi deixarem la pell, treballant des del municipalisme per a tothom i tenint com a prioritat la vida digna i la felicitat de les persones del nostre poble.

Pujar al principi de la pàgina