Escrit JuntsxCAT maig de 2021. #Així no! Conflictes juvenils: Escoltar la seva veu
 
Versió per imprimir
Junts
  • Des del grup ens fem ressò dels joves que transmeten la força i determinació per encarar els conflictes des del diàleg i amb un rebuig :“Així no!”. La solució, en molts casos, està en ells mateixos i en els seus entorns més propers (amistats, família, educació i esport). 
    Necessiten altaveus i parlar de tu a tu amb els seus iguals.  

    Els conflictes juvenils no són nous, però la falta de motivacions i expectatives, l'aïllament físic de  les xarxes socials, sumat a les dures restriccions provocades per la pandèmia, tots aquests aspectes ofeguen els impulsos més primaris de aquesta fase vital tan important que és l'adolescència. Viuen com si no hi hagués demà i així ha de ser, fins a cert punt, ja que mal orientada aquesta força vital pot ser “letal” pel seu present i el seu futur.

    Alçar la veu per aturar allò que rebutgem és l'inici de la solució. I els i les joves d'Alella ho estan fent.
    No podem insistir en què la situació és puntual i amagar-nos en que estem millor que altres municipis, ja que acceptem el que és inacceptable. Si el jovent té el coratge de sortir a cara descoberta a cercar solucions, la societat i la comunitat que els acull no podem fer menys. Alella serà segura quan la seva gent es senti segura. 

    Tampoc podem traslladar al cos policial tota la responsabilitat de eradicar aquesta xacra, especialment quan no disposen d'eines tant importants com una Ordenança de Civisme. La nostra policia ha de poder protegir als nostres joves i ajudar-los a fer front a aquestes difícils situacions, posant-se a treballar per aïllar als violents dels col·lectius juvenils.

    Junts treballem per a que el jovent es doni compte que són l'autèntica solució a aquest conflicte. Perquè no hi haurà futur si no els donem les eines necessàries per a que el puguin forjar.
    #somsolució #aixíno

Pujar al principi de la pàgina