Portada|Ajuntament|Escrits dels grups municipals publicats a El Full|Escrits dels grups municipals publicats en el Full en el mandat 2019-2023|Grups Municipal Alella Primer-PSC mandat 2019-2023|Escrit Alella Primer-PSC març de 2021. Condemna dels aldarulls vandàlics produïts a diverses ciutats de Catalunya i Espanya
Escrit Alella Primer-PSC març de 2021. Condemna dels aldarulls vandàlics produïts a diverses ciutats de Catalunya i Espanya
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • L'entrada a presó del cantant Pablo Rivadulla, conegut com Pablo Hasél, per un delicte d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona ha posat en primera línia del debat públic la llibertat d'expressió a Espanya. 

    Com aclariment previ, cal dir que l'entrada efectiva a presó es produeix degut als antecedents de Pablo Hasél per agressió a un periodista i per amenaces a un testimoni d'un procediment judicial. 

    La llibertat d'expressió a Espanya és inherent a la nostra democràcia i està consagrada a l'article 20 de la Constitució Espanyola, amb els límits lògics marcats en la pròpia Constitució i en les Lleis i que en cap cas pot emparar cap tipus d'intimidació o d'amenaça cap a ningú, sigui quina sigui la seva condició i la seva adscripció política.

    És evident que en els darrers anys hem assistit a un progressiu enduriment de l'aplicació dels articles 190 i 491 del Codi Penal on es tipifica el delicte d'injúries a la Corona. 

    El Govern d'Espanya ja ha anunciat que treballarà per impulsar la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal per tal de garantir la llibertat d'expressió, entre d'altres drets individuals i col·lectius que s'han vist vulnerats per la reforma del Codi Penal del 2015 que es va aprovar durant el Govern del PP.

    D'altra banda, l'entrada a presó de Pablo Hasél ha ocasionat un seguit d'aldarulls i actes vandàlics a diverses ciutats de Catalunya i del conjunt d'Espanya. Aquests dies hem vist cremar contenidors, mobiliari públic i vehicles privats, assaltar comerços, mitjans de comunicació, comissaries de policia i, fins i tot, un edifici declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO com és el Palau de la Música, i hem assistit a escenes de violència urbana extrema que en cap cas són tolerables en una societat democràtica ni poden emparar-se en el legítim dret a manifestació pacífica. 

    Per aquest motiu condemnem aquests aldarulls i mostrem tot el nostre suport als cossos de seguretat, bombers i sanitaris que han hagut d'actuar per evitar danys. 

    Lamentem també les persones que han patit ferides a causa de les manifestacions, ja siguin membres dels cossos de seguretat o manifestants. 
    Finalment, condemnem també els danys materials i els saquejos que s'han produït a comerços, agreujant la seva difícil situació econòmica en el context de restriccions generades per la pandèmia de la Covid-19 que estem vivint.

Pujar al principi de la pàgina