Escrit Gent d'Alella febrer de 2021. Apostem fort pel lloguer assequible
 
Versió per imprimir
gda
  • No us descobrim res nou quan parlem que cada vegada més anem minvant qualitat de l'anomenada societat del ben estar. L'entrada d'aquesta crisi epidemiològica , que ens aboca a una crisi econòmica agreujant, és un avís més per a preparar-nos i demanar-nos responsabilitat social.   

    És per això que celebrem amb entusiasme la iniciativa endegada recentment per l'Ajuntament en la publicació de la  guia sobre l'habitatge jove d'Alella, que dona altaveu i claredat als efectius de vivenda pública  municipal de lloguer.

    Una guia que parla de com sol·licitar la vivenda, com compartir un pis, sobre quins recursos hi ha de les administracions, quines convocatòries surten d'ajuts als lloguers, accés a l'habitatge social, fins quina edat ens podem beneficiar en les ajudes, els ingressos mínims i màxims per poder aconseguir els ajuts,....

    Una guia que al moment que encoratjadora, peca de manca d'efectius reals en habitatges socials a Alella i resulta del tot insuficient per a la nostra població.

    Hem de buscar noves fórmules imaginatives i urgents, sinó volem envellir en excés la població alellenca.

    Des de Gent d'Alella proposem ampliar el número de vivendes públiques municipals, reconvertint en vivenda alguns dels locals municipals amb ninguna o poca utilització, on caldria fer un canvi d´ús i on es podria optimitzar al màxim amb vivendes de 1,2,3 dormitoris. I sempre gestionat, controlat i supervisat pel nostre Ajuntament, sense ingerències externes, afavorint i cuidant als joves alellencs i als alellencs amb risc d'exclusió social.  

    D'aquesta forma tindriem veritables vivendes municipals al nostre poble i per a la nostra gent. 

    Val la pena invertir esforços i recursos en una de les problemàtiques socials més importants que tenim al nostre poble. Cal ser valents. Els Alellencs s'ho mereixen i ho agrairan.

Pujar al principi de la pàgina