Escrit Alella Primer-PSC abril/agost de 2020. Declaració conjunta dels grups socialistes d´Alella, El Masnou i Teià
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • Declaració conjunta dels grups municipals socialistes d'Alella, El Masnou i Teià respecte a la supressió del servei d'urgències al masnou i la obligació de la ciutadania de fer us del cuap de badalona

    El CAP El Masnou presta el seu servei assistencial a les poblacions del Masnou, Alella i Teià, amb un total de 40.000 habitants aproximadament. Fins el mes de març de 2020 aquest CAP prestava el servei d'urgències de 20h a 8h, de manera que el CAP funcionava les 24 hores.

    El 23 de març el Departament de Salut va reduir l'horari del servei d'urgències del CAP El Masnou,
    tancant a les 22h i disminuint l'horari el cap de setmana. A final del mes de juny l'Ajuntament del Masnou va tenir coneixement que el Departament de Salut preveia una nova reducció, eliminant el servei d'urgències del CAP en horari nocturn entre setmana.

    Amb aquesta decisió el CUAP Badalona passa a ser el centre d'urgències de referència per als residents del Masnou, Alella i Teià, que els obliga a desplaçar-se fins a Badalona, amb més de 10 km de distància, dificultant l'accés al servei d'urgències a totes aquelles persones que tenen mobilitat reduïda o no disposen de transport privat.

    Les converses mantingudes amb els responsables dels diferents ajuntaments demostren que l'actuació del Govern ha estat realitzada a esquenes de representants municipals i de la ciutadania.

    En la reunió mantinguda a l'Ajuntament del Masnou amb responsables del departament de Salut, els representants socialistes ja vam avançar que “no acceptaríem cap tancament o reducció de servei”, assenyalant que “havien pres decisions a esquenes de la ciutadania i dels seus legítims representants”, exigint-los una immediata rectificació.

    Immediatament vam comunicar aquesta situació al Grup Parlamentari Socialista demanat la recuperació del servei anterior a la pandèmia i que ràpidament va elaborar un seguit de preguntes, d'acord amb el que estableix el Reglament del Parlament, per tal que els siguin contestades per escrit així com una Proposta de resolució sobre el servei d'urgències del CAP El Masnou, adreçada a la Comissió de Salut, en el que es proposa que “El Parlament de Catalunya insta el Govern a garantir el servei d'urgències 24 hores al CAP El Masnou, obrint entre les 20h i les 8h, i els caps de setmana”, exigència que fem nostra.

Pujar al principi de la pàgina