PortadaPortada - Viure a AlellaViure a AlellaPortada - Viure a Alella - DonaDonaPortada - Viure a Alella - Dona - SeccionsSeccionsPortada - Viure a Alella - Dona - Seccions - DocumentsDocumentsPortada - Viure a Alella - Dona - Seccions - Documents - Protocol per la Prevenciķ i Abordatge de tot tipus d'Assetjament en l'āmbit laboralProtocol per la Prevenciķ i Abordatge de tot tipus d'Assetjament en l'āmbit laboral
Protocol per la Prevenciķ i Abordatge de tot tipus d'Assetjament en l'āmbit laboral

L’Ajuntament ha elaborat el Protocol per la Prevenciķ i Abordatge de tot tipus d'Assetjament en l'āmbit laboral.

1. Quč és l’assetjament en l’āmbit laboral? 

L’assetjament dins l’āmbit laboral es pot manifestar en una gran varietat de formes i pot afectar tant dones com homes. Pot produir-se entre companys/es (assetjament horitzontal); d’un comandament a una persona subordinada (assetjament vertical descendent); i per part d’una persona subordinada a un comandament (assetjament vertical ascendent).

2. Tipus d’assetjament:

a. L’assetjament per raķ de sexe és la situaciķ on es produeix un comportament no desitjat relacionat amb el sexe d’una persona.

b. L’assetjament sexual és la situaciķ en la qual es produeix un comportament no desitjat d’índole sexual.

c. L’assetjament psicolōgic és la prāctica continuada de violčncia psicolōgica, també anomenada mobbing.

3. Quč NO és assetjament?

  • Quan es busca millorar el treball.
  • Autoritarisme excessiu.
  • Aquella activitat laboral que per si mateixa comporta un aīllament de la persona treballadora.
  • Falta de comunicaciķ.
  • Friccions o tensions puntuals.

4. Actuacions de l’Ajuntament per la prevenciķ de l’assetjament en l’āmbit laboral:

  • Declaraciķ institucional on es manifesta la negativa de tolerar qualsevol comportament o conducta d'assetjament, defensant el dret de tot el personal a ésser tractat amb dignitat i on s'indica de forma explícita que els comportaments d'assetjament no es permetran.
  • Desenvolupament d’un protocol d'actuaciķ que identifica les situacions d'assetjament i informa del procediment a seguir per la víctima davant una situaciķ d'aquest tipus, assegurant la serietat i la confidencialitat, així com la protecciķ davant de possibles represālies.
  • Creaciķ de la figura de la persona de referčncia, que és aquella persona que ha estat designada per part de l’Ajuntament per rebre les denúncies del personal sobre qualsevol possible situaciķ d'assetjament en l’āmbit laboral.
  • Programa d'informaciķ i formaciķ dirigida al personal sobre els aspectes clau de l’assetjament en l’āmbit laboral.
  • Establiment de normes sancionadores.

5. Quč fer si et trobes en una situaciķ d’assetjament?

Si consideres que estās patint una situaciķ d’assetjament has d’informar de la situaciķ a qualsevol de les persones de referčncia que estableix aquest protocol.

Ella t’informarā sobre els teus drets i obligacions i les diferents opcions per procedir amb la resoluciķ del problema.

La denúncia haurā de dirigir-se a la persona de referčncia per escrit. Aquesta, realitzarā els trāmits oportuns, i, si s’escau, activarā el protocol prčvia autoritzaciķ signada de la persona denunciant, garantint la confidencialitat en tot moment.

Protocol d'assetjament

Protocol d'assetjament

Fitxer: Protocol_Assetjament_Alella.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 20
Mida: 342,84 kB

Aprovat per decret d'alcaldia 222/15 de febrer de 2018.