SINDICATURA MUNICIPAL DE GREUGES D'ALELLA
AVÍS: El Síndic Local de Greuges no atendrà visites en el seu horari habitual, dimecres de 12 a 13.30h, durant el mes d'agost. EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEL 22 DE FEBRER DE 2018 APROVA PER UNANIMITAT EL NOMENAMENT DE RAÚL MORALES COM A SÍNDIC MUNICIPAL DE GREUGES

Raúl MoralesRaúl Morales, un veí de Mas Coll de 47 anys, llicenciat en medicina i especialitzat en pediatria, és el primer Síndic Municipal de Greuges d’Alella. Ell ha estat el candidat escollit per tots els grups municipals entre les deu persones —set homes i tres dones—  que es van presentar a la convocatòria per ocupar aquest càrrec, després de fer dues rondes d’entrevistes, una amb tots els aspirants i una segona amb les persones seleccionades pels diferents grups. El Ple celebrat aquest dijous, 22 de febrer, va aprovar per unanimitat el seu nomenament.

Tal i com estableix el reglament de la Sindicatura, l’elecció és per un termini de cinc anys, prorrogables cinc més, però una mateixa persona no podrà exercir com a Síndic més de dos períodes consecutius. El seu càrrec és incompatible amb qualsevol altre mandat representatiu, pertànyer a un partit polític, càrrec públic, funció administrativa al servei del municipi, organismes públics municipals, empreses amb participació municipal i qualsevol activitat professional, mercantil i laboral que comporti una relació contractual amb el municipi. 

Funcions principals 

La seva funció primordial serà la defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i les veïnes d’Alella en les seves relacions amb l’Ajuntament i els seus ens dependents, d’acord amb els principis de legalitat i equitat, i supervisant les actuacions de l’Administració municipal. A més, tindrà la responsabilitat de garantir el compliment del Codi de Conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament, aprovat al Ple de maig de 2017. 

L’Ajuntament ha comptat amb l’assessorament del Fòrum de síndics i sindiques i defensors i defensores locals de Catalunya, per a la creació d’aquesta figura, que està recollida al Reglament de Participació Ciutadana. 


Horari de visites i ubicació

L'oficina de la Sindicatura Municipal de Greuges està ubicada als baixos de l'Ajuntament (on abans estava situat el servei d'emprenedoria de l'Ajuntament).

L'horari d'atenció al públic (a partir del 4 d'abril de 2018) és dimecres de 12 a 13.30h.


ANTECEDENTS DE LA SINDICATURA MUNICIPAL DE GREUGES D'ALELLA

Article 11 del Reglament de Participació Ciutadana 

REGLAMENT DE LA SINDICATURA MUNICIPAL DE GREUGES D'ALELLA (aprovat definitivament el 5 d'octubre de 2017 i en vigor des del 8 de novembre de 2017)

def_greuges

def_greuges

Fitxer: def_greuges.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 190,1 kB