Participació ciutadana
L'Ajuntament convoca la ciutadania a participar a les audiències públiques de barri 
Es faran cinc sessions els dies 22, 23, 24, 29 i 30 d'octubre a les 19.30h a la Sala de Plens de l'Ajuntament

Audiències públiques de barriL´Ajuntament convoca la ciutadania a participar a les Audiències públiques de barri que es faran els dies 22, 23, 24, 29 i 30 d´octubre per tal de copsar les inquietuds veïnals i facilitar a la ciutadania informació sobre les actuacions previstes als diferents sectors. Les trobades són obertes a tothom i es faran a les 19.30h a la Sala de Plens de l´Ajuntament. 
CALENDARI DE REUNIONS

Mar i Muntanya, Can Teixidor, La Soleia,  La Solaia, La Serreta

Dilluns 22 d´octubre 

Canonge, Can Sors, La Gaietana, Montals, Ibars Meia

Dimarts 23 d´octubre 

Mas Coll, Can Comulada, Alella Parc,  Font de Cera, Can Magarola

Dimecres 24 d´octubre

Cal Baró, Nova Alella, La Sarota, Verge de la Mercè, Gaggioli, Eixample

Dilluns 29 d´octubre

Centre Urbà, el Rost, Sot del Marquès, Cal Vell, Garrofers, Vallbona, Can Vera

PROCESSOS EN MARXA

Consulta ciutadana per conèixer les accions prioritàries que han de contemplar el Pla Local de Salut 
Per participar només cal omplir aquest QÜESTIONARI  que estarà disponible durant tot el mes

Enquesta salutL´Ajuntament està desenvolupant des de fa mesos el Pla Local de Salut, que té l´objectiu de dotar el municipi d´entorns més saludables i contribuir a la millora de la salut de la ciutadania d´Alella. Durant la primera fase d´elaboració del Pla, s´ha realitzat una anàlisi per conèixer les problemàtiques o necessitats que es troben a Alella i que poden provocar un pitjor estat de salut dels i les alellenques. El procés de diagnòstic es va realitzar a partir d´una enquesta que van respondre més de 300 alellencs i alellenques, entrevistes a més de 30 persones (entre ciutadans/es i experts/es), i la recollida de dades i indicadors del municipi.  Aquesta diagnosi ha permès identificar les necessitats i problemàtiques en salut d'Alella, a les quals el Pla haurà de donar resposta en els propers 4 anys.

Per tal de definir i planificar les actuacions que es duran a terme per donar resposta a aquestes necessitats durant els propers anys, l´Ajuntament vol tenir en compte quina és l´opinió de la ciutadania. Per això, durant aquest mes d'octubre, es farà una consulta ciutadana perquè els veïns i veïnes d´Alella  prioritzin les necessites i problemàtiques en les quals cal actuar amb més celeritat. Per fer-ho, només caldrà contestar un QÜESTIONARI  al què es podrà accedir des de la pàgina WWW.ALELLA.CAT/PLASALUT.

L´opinió de la ciutadania és essencial i, per això, us animem a participar-hi!

El primer Pla Local de Salut 

És el primer Pla Local de Salut que es fa a Alella i, a més de l´elaboració d´un mapa actualitzat dels recursos de salut, aquest document facilitarà la posada al dia de les dades epidemiològiques del municipi, fer una diagnosi integral de l´estat de salut del poble, dissenyar un pla d´acció i oferir una cartera de serveis en matèria de promoció de la salut ordenada i clarificada per a tota la ciutadania.

Enquesta sobre els serveis que presta la Biblioteca Ferrer i Guàrdia Editar document 10170

Biblioteca Ferrer i GuàrdiaLa Biblioteca Ferrer i Guàrdia farà una enquesta per conèixer l´opinió dels usuaris i usuàries sobre els serveis que presta. L´enquesta és anònima i es podrà contestar presencialment a la mateixa Biblioteca o bé per Internet (a través de la pagina www.alella.cat/enquestabiblioteca) entre el 15 i el 30 de setembre. La consulta és el punt de partida per a l´elaboració de la Carta de Serveis de l´equipament, la tercera que realitza l´Ajuntament. Fa mesos es va aprovar la Carta de Serveis de l´Oficina d´Atenció a la Ciutadania (OAC), i està pendent d´enllestir-se la de Serveis Socials.  

Consultes i processos de participació realitzats (2015-2018) 


ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 

Dissabte, 15 de desembre - 10 h matí

Referèndum

L’Ajuntament anima la ciutadania a participar en la recopilació de fotografies, escrits i testimonis de les vivències personals de l’1 d’Octubre. Per tal de poder fer aquest treball, la Regidoria de Participació ha encarregat a la revista Alella la feina de recollida de material fotogràfic i escrit i a una productora audiovisual, Kineina, l’elaboració d’un documental que es va començar a enregistrar als actes de commemoració del primer aniversari. L’objectiu d’aquest treball es poder tenir un recull del que va passar el 1-O a Alella, que pugui quedar en un futur a l’arxiu municipal. La intenció és que tota aquesta feina pugui quedar enllestida abans del segon aniversari de l’1 d’Octubre.

Plaça de l'1 d'OctubreAlella ja té una plaça dedicada a l’1 d’Octubre. L’acord unànime del plenari de l’Ajuntament del 22 de març de posar aquest nom a un espai públic del municipi en reconeixement a “la resistència que va demostrar la ciutadania durant la jornada electoral així com les hores anteriors, la capacitat d’organització i civisme”, s’ha fet efectiu el 30 de setembre, la vigília del dia de les votacions, dins dels actes de commemoració del primer aniversari del referèndum. 

Eleccions

L'any 2019 se celebraran Eleccions Municipals i Eleccions al Parlament Europeu, les quals podran participar ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea residents a l'Estat Espanyol. En el cas de les Eleccions Municipals també ho podran fer les persones procedents de països que tenen signat un acord de reciprocitat de vot que són: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago.