Notícies
Actes del 25N, el Dia Internacional per l'eliminaciķ de la violčncia envers les dones
L’Ajuntament i les associacions de dones organitzen actes coincidint amb el 25N, el Dia Internacional per l’eliminaciķ de la violčncia envers les dones.

25NL’Ajuntament, l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig i l’Associaciķ Dones Solidāries tornen a organitzar enguany diferents actes per tal de dir no a la violčncia masclista coincidint amb el 25N, Dia Internacional per l’eliminaciķ de la violčncia envers les dones. 

Els actes arrenquen el 17 de novembre amb el taller “Si vols rotllo, ves de bon rotllo”, en el qual es pretén sensibilitzar a adolescents, de 12 a 16 anys, sobre aprendre a lligar de “forma sana” i sense utilitzar rols que comportin relacions de superioritat d’un gčnere cap a l’altre. 

La Biblioteca Ferrer i Guārdia també s’afegeix a les jornades amb una sessiķ especial de l’hora del conte:”Nenes sense por”, a cārrec de Núria Urioz. El dimecres 22 de novembre. a les 20h, es projectarā a Can Lleonart la pelˇlícula Mustang, un film molt premiat que tracta sobre la lluita per la llibertat de cinc germanes turques.

El 24 de novembre, a les 18h, es farā un taller d’autodefensa per a dones a les antigues Escoles Fabra, impartit per la Policia Local d'Alella. Per participar cal omplir el FORMULARI d'inscripciķ. 

El dissabte 25 de novembre, a partir de les 11h, s’han programat diferents  activitats a la Plaįa de l’Ajuntament: parades informatives, acte institucional amb la lectura del MANIFEST,, activitats de l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig, xocolatada popular i l'espectacle infantil "Contes per l'igualtat", a cārrec de la Minúscula. 

La celebraciķ acabarā el 28 de novembre, a les 19h a les antigues Escoles Fabra, amb un taller adreįat a les famílies sobre l’ús de les xarxes socials per part d’infants i adolescents. 

JORNADES DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIĶ DE LA VIOLČNCIA ENVERS LES DONES

Divendres 17 de novembre

17h Espai Jove

Taller “Si vols rotllo, ves de bon rotllo” 

Espai en el qual es treballarā com lligar, l'apropament, l'autoestima, la imatge física, estereotips, expectatives l'autenticitat, el sexe, l'enamorament, el desig, la fidelitat, els tipus de relacions, saber dir no... aprendre a lligar de “forma sana” i sense utilitzar rols que comportin relacions de superioritat d’un gčnere cap a l’altre. Per a joves de 12 a 16 anys. Gratuīt

Dimarts 21 de novembre

17h Biblioteca

L’hora del conte. “Nenes sense por”, a cārrec de Núria Urioz. 

Dimecres 22 de novembre

20h Golfes de Can Lleonart

Projecciķ de la pelˇlícula Mustang, Franįa, 2015. 97 min.

És la histōria de cinc germanes turques que després d’un innocent joc a la platja junt als seus companys de classe al comenįament de l’estiu, la vida d’aquestes cinc orfes d’un petit poble canvia radicalment. Enfadats per la suposada immoralitat en el comportament de les noies, la seva āvia i el seu tiet decideixen prendre mesures que garanteixin la virginitat i puresa de les germanes, així com precipitar-les cap al seu destí final de futurs esposes. 

Divendres 24 de novembre

18h Sala polivalent Antigues Escoles Fabra

Taller d’autodefensa per a dones. A cārrec de la Policia Local d’Alella. Inscripcions a través d'aquest FORMULARI

Dissabte 25 de novembre

11h Plaįa de l’Ajuntament

Paradeta amb material de prevenciķ i sensibilitzaciķ 

Xocolatada popular

Acte institucional amb la lectura del MANIFEST per part de les dues associacions, minut de silenci en record de les víctimes de violčncia de gčnere i activitats de l'Associaciķ de Dones Montserrat Roig d'Alella i de l'Associaciķ Dones Solidāries 

12h Espectacle infantil “Contes per la igualtat”, a cārrec de la Minúscula.

Dimarts 28 de novembre

19 Antigues Escoles Fabra

Famílies 2.0. A la xarxa sense por. Taller a cārrec de l’Associaciķ Candela. Adreįat a familiars, mares i pares, tutors/es legals. La temātica a tractar sķn: xarxes socials i noves tecnologies. Usos de les xarxes socials a l’adolescčncia. Continguts a la xarxa: estereotips, desigualtats i violčncies. Sexting, sextorsiķ, grooming i ciberbullying. Estratčgies de comunicaciķ amb els fills i filles. Bons usos i potencialitats de la xarxa.

Informaciķ publicada el 9 de novembre de 2017