X
Emergència sequera
Portada|Medi ambient|Animals de companyia
 
Versió per imprimir
Animals de companyia

Alella disposa d'una ordenança d'animals d'Alella que vetlla per fomentar la tinença responsable i la bona convivència en el municipi entre les persones i els animals.

T'expliquem els punts més rellevants:

Cens·  És obligatori registrar els gossos, gats i fures al cens municipal en el termini indicat per l'Ordenança (màxim tres mesos a comptar des de la seva data d'adquisició). 

 

 

 

· Gos lligat A les vies i espais públics en general, tots els gossos han d'anar lligats, excepte en les zones destinades al seu esbarjo. També han d'anar lligats en camins de la perifèria del nucli urbà on puguin circular-hi vehicles, bicicletes o amb una elevada freqüentació de vianants, per evitar riscos.

 

 

 

 

 

Gos perillós·  Els gossos de races potencialment perilloses han d'anar sempre lligats i portar un morrió adequat a la seva raça, inclús en les àrees d'esbarjo per a gossos. La persona que els condueix ha de dur sempre a sobre la corresponent llicència municipal administrativa.

 

 

 

 

 

Animals acompanyats·  Cal tenir cura que els animals, ni sols ni acompanyats, no molestin al veïnat inclús en hores diürnes. No deixis l'animal desatès en espais oberts (patis, balcons, terrasses...) per evitar que puguin afectar amb les seves deposicions i orins el veïnat o la via pública.

 

 
 
 
 
 
 
 

Gossos parc infantil·  No es permet l'accés d'animals als parcs infantils. Fer ús de les àrees d'esbarjo per a gossos que hi ha al municipi (a La Serreta, al costat de giratori de Can Sans i a Can Sors).

 

 

 

 

 

  

 
Gos pici-caca·  S'han de recollir sempre els excrements i diluir amb aigua les miccions dels animals per mantenir net l'espai públic. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gallines·  En cas de tinença i cria d'animals per l'autoconsum (aus de corral, conills...) en domicilis particulars, cal comunicació prèvia a l'Ajuntament.

 

 

 

 

Animals de carrer·  No es permet alimentar animals salvatges ni rodamóns (coloms, porcs senglars, gats de carrer...) a la via pública o a les zones privades exteriors, exceptuant les persones autoritzades per l'Ajuntament.

 

 

 

 

 

 

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina