Notícies
Publicat el 24 de febrer de 201524.02.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Lletres i vi a les "Biblioteques amb DO"
La Biblioteca Ferrer i Guàrdia se suma per tercer any consecutiu

Biblioteques amb DOLa Biblioteca Ferrer i Guàrdia es torna a implicar plenament en la difusió de la cultura vitivinícola participant, per tercer any consecutiu, en el programa Biblioteques amb DO. La iniciativa, promoguda pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, pretén dinamitzar aquests espais i donar a conèixer les DO a partir de la vinculació de dos pilars de la cultura catalana: els vins i la literatura. Biblioteques amb DO es desenvolupa al llarg de tot l'any 2015 en 48 biblioteques, dotze més que a l'edició anterior, que es convertiran en ambaixadores de les onze Denominacions d'Origen de Catalunya amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que mostren els trets característics de cada territori vitivinícola. Les biblioteques s'aniran rellevant mes a mes, per esdevenir aparadors de la seva denominació d'origen, amb l'organització d'activitats, com ara: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, caminades entre vinyes, etc.
Cada mes està dedicat a una DO, la d'Alella serà la protagonista del mes de març. A més de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella, també han programat activitats cinc biblioteques més del territori: la Montserrat Roig de Martorelles, Can Baratau de Tiana, Joan Corominas del Masnou, Biblio@tenu de Sant Fost de Campsentelles i Contravent de Vilanova del Vallès.

  • Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella
  • Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles
  • Biblioteca Can Baratau de Tiana
  • Biblioteca Joan Corominas del Masnou
  • Biblioteca Biblio@tenu de Sant Fost de Campsentelles
  • Biblioteca Contravent de Vilanova del Vallès


Biblioteques amb DO a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Dimecres 4, a les 19 h.

Presentació de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella dels autors Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor i Clara Antúnez, sommelier i dietista nutricionista. L'acte de presentació anirà a càrrec del mateix autor Lluís Tolosa.

Publicació que forma part de la col·lecció de guies de promoció dels vins catalans i de l'enoturisme a Catalunya

Dissabte 7, a les 12 h.

Tap i tap. Taller familiar de manualitats amb taps de suro a càrrec de l'artista alellenca Núria Campmajó. Reciclarem els taps tot transformant-los en personatges o figures simpàtiques. Cal inscripció, per a nens/es de 6 a 13 anys.

Dimecres 11, a les 20 h.

Taller Històries del vi del beure o Els sants bevedors, espectacle per a adults a càrrec de Carles Alcoy. Narracions diverses inspirades en obres literàries de diferents autors que tenen com a eix central el món del vi. Històries de caire mitològic, i també d'altres basades en obres d'autors com Julian Barnes o Joseph Roth. 

Dijous 12, a les 21 h.

Club de lectura del llibre Quan en dèiem xampany de  Rafel Nadal, autor que ens acompanyarà al llarg de la sessió  per a compartir amb els assistents, amb la conducció Tònia  Minguet i Toni Tomàs.

Dimecres 18, a les 20 h.

Corrandes amb D.O.: In vino veritas a càrrec de Corrandes són corrandes, coordinades per Christian Simelio i Anaís Falcó. Versos de sensacions, músiques per trobar el mot d'aquell gust, idees del col·lectiu fetes cançó, a l'instant. Espectacle de cançó de text improvisat creat per tal que la cultura del vi en sigui la protagonista; el procés d'elaboració del vi, en clau humorística, en serà el fil conductor.

Dimarts 24, a les 17,30 h.

Hora del conte  El ratolí Valentí descobreix el vi a càrrec de la Cia Patawa. Espectacle amb titelles i música en directe, amb instruments de percussió com l'acordió, la melòdica i el piano, que explica la història d'un ratolí que

de mica en mica descobreix com es fa el vi i tot de coses sobre la vinya, i què és la Denominació d'Origen del vi.

Ensenya de forma divertida diferents conceptes sobre el vi i la verema, alhora que mostra petits poemes, rodolins i cançonetes de la nostra tradició relacionades amb el vi.

Dimarts 24, a les 19,30h.

Literatura amb els cinc sentits acull l'obra de David Foster Wallace. Amb la presència del traductor del seu llibre L'aigua és això, Ferran Ràfols i Aniol Rafel fundador d'Edicions del Periscopi. L'actor Mark Ullod llegirà uns fragments del llibre.


Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina