Notícies
Publicat el 19 de desembre de 201219.12.2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El pressupost municipal de 2013 supera els 10,1 milions d'euros
Els comptes es van aprovar inicialment amb els vots a favor d'ERC+SxA i PSC, l'abstenció del PP i  el vot en contra de CiU i Gd'A

Ple municipal desembreEl Ple municipal va aprovar inicialment el passat 20 de desembre el pressupost de l'Ajuntament que enguany ascendeix a 10.162.500€, la qual cosa suposa una rebaixa del 5,8% (624.695€ menys) del pressupost inicial de 2012. Els comptes generals han estat elaborats, com a l'exercici anterior, prenent com a premissa la reducció d'ingressos provinents de la baixada d'impostos i taxes municipals i la previsible rebaixa de les aportacions procedents d'altres administracions, però amb la voluntat de mantenir les polítiques socials i nivells de serveis que es presten a la població sense posar en perill l'estabilitat econòmica. Els pressupostos es van aprovar inicialment amb els vots a favor d'ERC+SxA i PSC i l'abstenció del PP i el vot en contra de CiU i Gd'A.
Segons va argumentar l'alcalde, Andreu Francisco, a la sessió plenària es tracta d'un pressupost “de continuïtat que permet mantenir els serveis que es presten des de l'Ajuntament”. L'elaboració del pressupost d'ingressos i despeses s'ha realitzat analitzant l'execució pressupostària de l'exercici 2012 i aplicant les correccions que s'han considerat necessàries d'acord amb el context econòmic actual.

Rebaixa d'impostos
La reducció d'ingressos prevista del 5,8% respecte a l'exercici anterior bé motivada, sobre tot, per la rebaixa als impostos i taxes municipals —del 2,4% del coeficient de l'IBI i del 20% de l'impost de vehicles i la taxa de guals— amb l'objectiu d'alleugerir la  creixent pressió fiscal a la qual estan sotmeses les famílies. La rebaixa ve derivada també de la disminució de les transferències i subvencions procedents d'altres administracions.
D'altra banda, els impostos indirectes es preveuen augmentar si finalment es desenvolupen les actuacions urbanístiques a la zona de Can Calderó, fet suposarà un augment dels ingressos derivats de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

Contenció a les despeses
Al pressupost de despeses destaca una reducció d'un 6% del capítol de personal, que s'explica per l'aprimament d'un 5% de la plantilla municipal entre 2012 i 2013 i la reducció de les hores extres. Per enguany es preveuen un lleuger increment de despeses del 4% per béns i serveis corrents, que ve motivat fonamentalment per l'augment de l'IVA imposat pel Govern de l'Estat el juliol de 2012.  

Els pressupostos de 2013 segueixen en la mateixa línia que els de l'exercici anterior: reduir la despesa però intentant que no repercuteixi en els serveis que es presten a la ciutadania. Així de les 22 regidories que té l'Ajuntament, 15 ha rebaixat les seves consignacions respecte a l'exercici anterior.
En el capítol de despeses cal destacar l'increment del 10% dels recursos econòmics destinats a centres educatius públics i les seves AMPA; l'augment de les partides de servei de teleassistència i ajuts socials; i l'ampliació de la dotació econòmica dels servei de transport a demanda i de la targeta T-10 social dels busos urbans, entre d'altres.
Els 187.000€ pressupostats inicialment a inversions aniran destinats majoritàriament a la reforma d'edificis i mobiliari municipals, a la pavimentació de carrers, a la remodelació de parcs, a la instal·lació de mobiliari i feines de senyalització de la via pública.

Repartiment despeses


  

Comparativa regidories

Orígen dels ingressos

A què es destinen cada 100 euros del pressupost

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

Pujar al principi de la pàgina